Met Farrow and Ball krijt en kalkverf brengt u uw huis en keuken tot leven!

0
11921
farrow and ball

John Farrow and Richard Ball waren de grondleggers van het in 1946 opgerichte Engelse bedrijf Farrow and Ball. Sindsdien is het bedrijf gegroeid tot een van bekendste leveranciers van authentieke krijt en kalkverf en uniek behang. Als u de fraaie kleuren van Farrow and Ball gezien hebt wilt u niks anders meer. Waarom genoegen nemen met een standaard verfje van de Gamma, als u uw huis kunt verrijken met Farrow and Ball?

Unieke kleuren en eigenschappen van Farrow and Ball

Farrow and Ball verven bestaan uit een complexe samenstelling van kleurpigmenten. Uitsluitend de beste ingrediënten worden hiervoor gebruikt. En dat zie je en voel je! De kleurtinten zijn van een uitzonderlijk niveau waarbij iedere tint met haar eigen karakteristieke wijze reageert op licht en donker. Juist dit samenspel geeft de kleuren van Farrow and Ball een ongekende “diepte”.  Met het veranderen van de seizoenen zult u de invloed van warmer en kouder licht ervaren in de kleuren die u heeft aangebracht.

De basis verf bestaat uit een mix van kalk, china clay (porseleinaarde) en titanium dioxide. Dit wordt vermengt tot water. Aan deze basisverf worden de kleurpigmenten toegevoegd. De verf van het Engelse bedrijf wordt geleverd in 11 afwerkingen. Van Estate Emulsion (super mat) tot Full gloss (hoogglans).

Variatie in glans

Met de afwerking mogelijkheden van Farrow and Ball heeft u de mogelijkheid om uw woning de glans te geven die het nodig heeft. Een super matte wandafwerking gecombineerd met meubelen, kasten in een egg shell finish geven uw huis cachet. In oudere woningen zien we vaak dat ornamenten en deuren in hoogglans worden afgewerkt. Met een glansgraad van 20% tot 95% kunt u met de verven van Farrow and Ball de gewenste uitstraling creëren.

Keuken krijgt unieke kleur en uitstraling

De trend van de witte keuken lijkt langzamerhand in zijn laatste fase te zijn aangekomen. Daar waar 3-4 jaar geleden 60% van mijn keukens nog strak wit waren, zie ik gelukkig een tendens naar gewaagdere  en persoonlijkere uitvoeringen. Een keuken uitgevoerd in een fraaie Farrow and Ball kleurstelling geeft die persoonlijke touch een extra dimensie.  Het is een misverstand dat dit dan perse een landelijke keuken wordt. Greeploze keukens in een unieke kleurstelling, tijdloos maar toch helemaal naar uw wens. Al dan niet gecombineerd met een stoer aanrechtblad, zijn naar mijn idee de trend voor de komende jaren. Het past bij de wens je te onderscheiden door een eigen uitstraling. Mijn keukens zijn in alle Farrow and Ball kleuren te leveren, tegen een beperkt meerprijs. (www.keuken-meyt.nl) In overleg kan ik een deur in kleur laten maken zodat u geen risico loopt. Voor de liefhebber leveren we deze in een handgeschilderde variant. Op een strak front of in welk kader front dan ook tot het nostalgische landelijke front aan toe.

De combinatie van keuken met overige kleuren

Mocht u de stoute schoenen willen aantrekken en overwegen een keuken in Farrow and Ball kleur te willen uitvoeren dan heeft u een eerste stap gemaakt voor het kleurenpalet in uw woning. We zien steeds meer open keukens waarbij deze deel uit maken van de gehele woning. De keuken dient in een nieuwbouwproject vaak als basis voor de rest van de leefruimte. Uiteraard kan een verbouwing ook aanleiding zijn om de kleurstelling van uw woning eens grondig onder de loep te nemen. Met de basis kleur van de keuken heeft u de mogelijkheid om de rest van de kleurstelling in de woning uit te denken. Hiervoor kunt u gebruik maken van een gericht kleuradvies, wat zeker aan te raden is als u hier minder gevoel voor heeft. Een secondopinion is sowieso geen slecht idee, aangezien het wel bepalend is voor de uitstraling van uw woning.

Een aantal kleurtips

Met de verven van Farrow and Ball kunt u alle kanten op. Dat maakt het niet eenvoudig, toch zijn er een aantal basisregels waar u rekening mee kunt houden.

Bekijken kleuren en stalen bij verschillend daglicht

Licht is van grote invloed op de uitstraling van een Farrow and Ball  kleur.  Zo zal een kleur met warm (zuider) licht anders zijn dan kouder (noorderlicht) Een staal bekijken in de omgeving waar het aangebracht wordt is dan ook essentieel. Verlichting speelt in die zin ook een belangrijke rol. Vaak een ondergeschoven punt, zeker in een keuken. Donkere kleuren absorberen meer licht, en lichte kleuren reflecteren het.

Spelen met donkere en lichtere kleuren

Recentelijk nog een project gezien waar een lange muur in een Farrow and Ball off-black was geverfd. Schitterend chique en heel warm. Hier was rekening gehouden met het feit dat donkere kleuren kleiner maken wat toevoegde aan de ruimte waarin het was gebruikt. Zo zult u in een kleine ruimte waarschijnlijk sneller geneigd zijn om lichte kleuren te gebruiken om de ruimte groter te laten lijken. In jaren 30 woningen zien we vaak een lichte (hoogglans) verf op het houtwerk met wanden in een kleur. Omgekeerd geeft een hele witte muur in combinatie met donker houtwerk (ook deuren) een verassend aangenaam effect. Ook hier geldt weer dat licht en ruimte van invloed zijn. Door het spelen met lichte en donkere kleuren maakt u een ruimte groter of kleiner, breder of smaller.

Interieur en kleur

Het mag duidelijk zijn, een houten vloer of een tegelvloer, meubelen, gordijnen, en accessoires zijn allemaal van invloed op de uitstraling van uw woning. Met een Farrow and Ball kleurenwaaier kunt u zien wat een kleur doet met de reeds aanwezige attributen in uw woning. Bedenk wel dat vaste objecten zoals een vloer voor langer aanwezig zullen zijn en een bankstel nog wel eens vervangen wordt.

Complementaire kleurstellingen

Stel u gaat voor een witte variant uit de Farrow and Ball kleuren, dan zal iedere wit een basis kleurtint met zich meebrengen. De kleur “great white” uit de collectie heeft een warme ondertoon van rood in zich. Farrow and Ball biedt een legio aan passende complementaire kleuren welke passen bij deze roodtint. Zo heeft elke kleur een  Zo kunt u uit standaard combinaties eigenlijk altijd een perfecte invulling geven aan de kleuren van uw woning. Het effect van kleuren in aanpalende ruimtes moet niet onderschat worden. Werk van ruimte naar ruimte en bekijk de invloed van een kleur vanuit deze ruimtes.

Wees creatief en heb lef

Wilt u een uitzonderlijke uitstraling van uw woning dan is enige lef gevraagd. Wees niet te bang om eens uit de band te springen, het ergste wat u kan overkomen is dat u een wand opnieuw moet schilderen. In ieder geval beter dan de kleurloze woningen waar kraak noch smaak aan zit. Met Farrow and Ball heeft u de mogelijkheid redelijk risicoloos een kleursetting met stijl te kiezen. De kwaliteit van Farrow and Ball is anders dan een gemiddelde verf uit een doe het zelf zaak. Misschien betaalt u  meer maar het levert dan ook een ander plaatje op.

Laat u eens verassen door een mooi behang

Dat klinkt ouderwets maar dat is het niet. Behang van Farrow and Ball geeft unieke decoratieve mogelijkheden. Vooral omdat inde gebruikte behangen van het bedrijf kleuren zijn gebruikte welke naadloos aansluiten op de verfcollectie.

Het merk kent verscheidene afwerkmogelijkheden waardoor de verf ook in natte ruimtes te gebruiken is. Als keuken achterwand denk ik dat het inmiddels andere achterwand oplossingen voorbij is gestreefd. De flexibiliteit en natuurlijke uitstraling maakt het tot een prima product voor in de keuken. En als het u niet meer bevalt heeft u de kleur zo aangepast.

De verven en behangen van Farrow and Ball behoren tot de top. Een aanrader om voor u tot aanschaf van een keuken overgaat eens te overwegen welke kleurstellingen uw keuken tot de parel in uw woning maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in