Een Falcon fornuis staat voor kwaliteit en design die gezien mag worden

0
3655

Falcon is een vooraanstaand merk wanneer het op fornuizen aankomt. Het Falcon fornuis is een topmerk en richt zich op vrijstaande fornuizen. Als oudste fornuisproducent kwamen ze met het eerste vrijstaande fornuis. Na 180 jaar richten ze zich hier nog steeds op en weten kwaliteit met design te combineren. Falcon maakt onderdeel uit van de AGA Rangemaster Group. Deze groep produceert en distrubeert bekende keukenapparatuur.

Falcon fornuis, Europa’s nummer 1 merk

De productie van alle fornuizen vindt nog steeds plaats in het Verenigd Koninkrijk. Sinds 1830 is dit merk hier niet meer weg te denken. In vrijstaande fornuizen is dit merk de nummer 1 van Europa. Consumenten waarderen Falcon fornuizen hoog en ook internationale comités zijn waarderend over het merk en de fornuizen. Kwaliteit staat hoog in het vaandel en dit is ook duidelijk terug te zien in datgene ze leveren. Tijdens het productieproces ondergaan alle fornuizen een goede kwaliteitstest. Zo kan de kwaliteit continue gegarandeerd worden.

falcon fornuis

Veel verkochte Falco fornuizen

De fornuizen worden veel verkocht en zijn dan ook in meer keukens terug te vinden dan andere merken. Niet alleen kwaliteit staat voorop, maar de fabrikant richt zijn aandacht ook op presentatie en variatie. Daarnaast is het belangrijk dat de vormgeving aansluit op de wensen van de klant, net als de functionaliteit. Daarom is het merk continue in ontwikkeling en zoekt steeds weer naar wat de klant van een Falcon verwacht. De fornuizen worden dan ook getest op hun huishoudelijke prestaties. De moderne fornuizen zijn dan ook niet meer te vergelijken met hun allereerste model, en te zien is hoe snel de fabrikant zich op dit gebied heeft ontwikkelt.

Duurzaamheid: denk aan het milieu

Het milieu verdient steeds meer aandacht. En terecht, want onze toekomst hangt ervan af. Steeds meer fabrikanten zijn zich hier ook bewust van. Het bedrijf richt zich dan ook op duurzaamheid en maakt gebruik van de allerbeste materialen. Hierbij wordt duidelijk gelet op de belasting voor het milieu.

falcon fornuizen

Stijlvolle Falcon fornuizen

Een Falcon fornuis mag gezien worden. Het is het pronkstuk van de keuken. Steeds meer mensen kiezen voor een stijlvolle en moderne keuken of combineren deze met een landelijke stijl. De fornuizen sluiten hier goed bij aan. Zo kan er gekozen worden uit een zwart/ chroom Falcon fornuis of rvs. Maar ook ivoor, cream, cranberry of blauw, geheel wit of groen. Zoveel keukens, zoveel stijlen. De fabrikant probeert voor iedere keuken het geschikte Falcon fornuis te vinden. Want de keuken is het hart van de woning. Hier wordt veel tijd doorgebracht en de sfeer is hier minstens zo belangrijk als die van de woonkamer. Een Falcon fornuis is meer dan een kooktoestel alleen. Het trekt de aandacht, het moet functioneel zijn en bovenal: mooi en stijlvol. Dit alles weet dit merk uitstekend vast te leggen.

Ideale werkhoogte

Standaard is het Flacon fornuis verkrijgbaar in een werkhoogte van 90 centimeter. Voor de meeste mensen is dit prima te doen. Maar we worden steeds langer en ook hierop is de markt gericht. Daarom komt Falcon ook met fornuizen die een verstelbare werkhoogte hebben. De juiste werkhoogte is belangrijk. Gebukt moeten staan werken zorgt voor rugklachten, maar boven de eigen macht uit moeten werken zorgt weer voor schouderklachten. Om te achterhalen of de werkhoogte goed is, kan bekeken worden of het huidige fornuis of het aanrecht prettig is om aan te werken. Het Falcon fornuis is middels draaibare pootjes in hoogte verstelbaar van 898 tot 925 mm.

falcon

Breedte: van 90 tot 110 cm

Ook de breedte speelt een rol. Hoeveel ruimte is er beschikbaar en wat is er nodig? De smalle Falcon fornuizen hebben een breedte van 90 cm. De bredere zijn 100 cm en de nog bredere 110 cm. Het verschil? Bij de bredere zitten meer functionaliteiten. Hierbij zitten twee ovens in plaats van één. Hierdoor kan er nog veelzijdiger gekookt worden. Handig voor grote gezinnen of huishoudens waar veel gebruikt wordt gemaakt van de oven. Per type fornuis verschilt dit weer.

Chroom of messing

De keuze blijft reuze bij Falcon. Ook wat betreft het materiaal. Chroom of messing, wat is beter? De meeste fornuizen zijn vervaardigd van chroom. Messing heeft een legering van koper of zink. Over messing kan een chroomlaag worden aangebracht. Chroom heeft een goede weerstand tegen corrosie. Rvs staat voor roestvast staal vroeger ook wel roestvrij staal genoemd. Rvs bestaat hoofdzakelijk uit nikkel chroom, ijzer en koolstof. Rvs vertraagd roestvorming doordat de oxidehuid het onderliggende metaal goed afsluit. Overigens kan Rvs uiteindelijk wel gaan roesten.

Kookplaat: gas, inductie en keramisch

Koken kan p verschillende manieren. Gaskookplaten zijn nog steeds populair, maar ook elektrisch en keramisch wordt vaak gekozen. De moderne keramische kookplaat maakt schoonmaken eenvoudig en koken gemakkelijk. Toch is het vaak even wennen wanneer er van gas naar elektrisch of keramisch wordt overgestapt. De platen duren langer voordat ze warm zijn maar blijven daarna ook langer warm. Dit zorgt even voor een juiste afstelling. Elke kookplaat van het Flacon fornuis bezit minstens vijf kookpitten/ branders of kookplaatzones. Hiermee wordt het traditionele aantal van vier vervangen. Gietijzeren pannendragers zorgen voor stabiliteit en veiligheid. Daarnaast bevatten alle kookplaten een vlambeveiliging en optimale ventilatie.

falcon keramisch

Falcon ovens

De Falcon ovens in de fornuizen zijn allen gemakkelijk te reinigen. Daarnaast hebben Falcon ovens een lage energiewaarde en vallen onder de energieklasse A. Dit houdt de gebruikskosten laag. Er is voldoende ovencapaciteit en de kantelveilige rekken zorgen ervoor dat ongelukken worden uitgesloten. Omdat er keuze is tussen één of twee ovens is het fornuis perfect aan te passen aan de gezinssituatie.

Handige bedieningsknoppen

De bedieningsknoppen zijn eenvoudig en duidelijk. Zo kan iedereen overweg met een Falcon fornuis. De panelen zijn allemaal geperst en gelast. Dit geldt ook voor de handvaten van de extra dikke deuren. Dit voorkomt dat onderdelen voortijdig loslaten. Ook hiermee is het merk onderscheiden: kwaliteit en design in één.

falcon ovens

Tri-tonne frame

Het klinkt ingewikkeld maar de fabrikant komt met het Tri-tonne frame. Dit is een uniek en supersterk frame waardoor het fornuis jarenlang mee kan gaan. Het fornuis heeft lichtlopende wielen. Dat is handig, want zo kan het fornuis goed verplaatst of verhuisd worden. Ook schoonmaken achter het fornuis vormt niet langer een probleem. Doordat de Falcon fornuizen in hoogte verstelbaar zijn kan iedereen hieraan werken. Uitlijnen kan ook nog via het aanrechtblad.

Aanvullende producten

Om de Flacon fornuizen helemaal compleet te maken levert Falcon ook achterwanden en afzuigkappen. Deze zijn qua stijl en design gelijk aan de fornuizen en sluiten hier dan ook goed op aan. Ook de kwaliteit hiervan is net zo hoogwaardig als de fornuizen zelf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in