De 8 mooiste afzuigkappen voor de inrichting van uw nieuwe keuken

0
27706
mooiste afzuigkappen

In de tijden waarin werkbladafzuiging, plafondafzuiging en downdrafts de boventoon voeren, zouden we bijna vergeten dat er ook nog hele mooie afzuigkappen worden gemaakt. Design waar we best even langer bij stil mogen staan. Het mag dan zo zijn dat een Bora heel veel voordelen biedt, toch zijn er afzuigkappen die zeker een meerwaarde zijn voor het totale plaatje van uw keuken. U zult het met me eens zijn dat een mooie oplossing misschien wel net zoveel biedt als een slechte oplossing in combinatie met een werkbladafzuiging zoals een Bora. U zult maar net de verkeerde “lamp” boven uw kookeiland hangen of de keuken achterwand boven uw Bora in het verkeerde materiaal of kleurstelling doen. Een mooie design afzuigkap kan het leven in die zin makkelijker maken en een speciaal tintje geven aan uw keuken. Kijk mee naar de top 8 mooiste afzuigkappen volgens Keuken Prijs.

Fraaie afzuig oplossingen in willekeurige volgorde

1) Model Robot van Adler

In eerste aanleg bedacht als een handige functionele toevoeging voor een plafondunit. Deze afzuigkap is voorzien van een handige scharnierstuk. Op het moment dat de filters gewassen moeten worden, of vervangen dan is op een eenvoudige manier de op oliedruk werkende zwenk arm te bedienen. Persoonlijk vind ik hem vooral mooi zoals hij op het plaatjes getoond wordt. Een industriële super stoere invulling van een zwevende plafondunit. Zo mogen ze van mij alle afzuigkappen er wel uitzien. Dit model is uiteraard voorzien van een recirculatie optie. De Led verlichting laat de hele glasplaat aan de onderzijde oplichten. Om deze oplossing te bemachtigen moet u toch diep in de buidel tasten. Voor € 5768,00 mag u dit apparaat het uwe noemen.

2) Conecta van Gutmann

Een afzuigkap met een forse knipoog naar de alom gewaardeerde Iphone van Apple. Het zal voor velen een feest der herkenning zijn en laten we wel wezen het design van Apple is ongeëvenaard. Uiteraard heeft Gutmann niet nagelaten de beste materialen te gebruiken. Zo is de behuizing van aluminium en de glazen onderplaat van een speciale geharde uitvoering. De lichten aan de onderzijde bestaan uit een ambient lichtconcept en een strakken LED verlichting. Een bijzonder detail is de mogelijkheid om een I Phone of I Pad in een dock te plaatsen welke zich op de bovenzijde van het dek bevindt. De ingebouwde luidsprekers verzorgen een aangenaam muziekje tijdens het koken. Natuurlijk kunt u met dit designstuk ook nog koken! De prijs van een conecta is op aanvraag!

Gutmann connecta

3) Redonda van Gutmann

Deze afzuigkap (eigenlijk moet ik zeggen afzuigkappen, behoren nog steeds tot mijn favorieten. Vooral gepaard zijn ze van een grote schoonheid. 2 mooie zuilen welke uit het plafond worden neergelaten. De Redonda komt het beste tot zijn recht als het plafond wat hoger is. Een plafondhoogte van 2.40 -2.50 is in mijn beleving te laag om deze oplossing tot zijn recht te laten komen. Als u er 1 ophangt, heeft u een mooie esthetische oplossing die maar matig afzuigt. De Redonda heeft een diameter van 470 MM. Dit is te weinig boven een minimale kookplaat van 600 MM breed. Daarom toch de voorkeur van 2 units naast elkaar, het kost wat maar dan heeft u toch ook wat. Een oplossing waarmee u boven u kookeiland niks anders meer wenst. Deze fraaie telg uit de Gutmann stal kost u slechts € 4220,00.

Redonda

4) De lamel afzuigkap van Bulthaup

Die mag natuurlijk niet ontbreken in het lijstje. Het pronkstuk van deze zuid Duitse keukenclub. Tenminste als het om de mooiste afzuigkappen gaat. Zoals Bulthaup dat gewend is, is ook dit designstuk van een hoge kwaliteit. Het model loopt al meerdere jaren en is her en der bij meerdere Bulthaup studios nog steeds in beeld. Het apparaat is leverbaar in een RVS uitvoering. De lamellen openen zich op het moment dat de afzuigkap aangezet wordt. In de Bulthaup B3 kent het bedrijf een soort wandsysteem welke niet alleen als keukenachterwand dient maar waar ook accessoires aan opgehangen kunnen worden. Deze lamel afzuigkap kan hieraan bevestigd worden. Het lijkt me dat het apparaat ook los op de muur geplaatst kan worden. Deze afzuigkap is leverbaar vanaf een € 4750,00

5) De Zen van Novy

Het Nederlandse bedrijf ITHO (lees Novy) heeft al een lange ervaring op het gebied van afzuiging. Een probleem was vaak de vormgeving, alhoewel de standaard producten van dit bedrijf een degelijke en robuuste maar toch verfijnde indruk achterlaten. Hoe je moet afzuigen hoef je Novy niet te leren, dat kunnen ze als geen ander. Na het samengaan met Novy zien we toch wat meer moooie designoplossingen. Daarnaast wachten we natuurlijk met spanning op het broertje van de Novy Up side, de Novy One. Werkbladafzuiging die er mag wezen, komen dan… Tot die tijd moeten we ons ook vermaken met de Zen, en dat is geen straf ! Als je dan toch een plafondunit boven je kookplaat moet hangen doe het dan een stuk lager en doe het in een designuitvoering. Deze loshangende imposante oplossing kan uw keukeneiland verblijden met een stoere uitstraling. Uiteraard als recirculatie oplossing, maar die werken bij dit bedrijf eigenlijk altijd goed. Deze mooie Zen komt op een prijs van € 3019,00.

6) de Wave 2617

Wavedesign is een Nederlands bedrijf met een uitgebreid assortiment aan (voornamelijk Italian made) afzuigkappen. Dat doen ze al jarenlang heel goed. Design is misschien wel een Italiaans woord, en die uitstraling hebben de meest afzuigkappen van Wave design dan ook. De afzuigkappen van Wavedesign worden in Nederland ontworpen en in Italië gefabriceerd. Afzuigen met een trendy lampenkap is niet zo verkeerd met deze Wave 2617. De Wave 2617 is tevens ook met een ledere bekleding te verkrijgen. Beide een ware lust voor het oog en uniek in uw keuken. Wavedesign is echt een merk voor trendy en unieke afzuigunits. Wave heeft traditioneel veel oplossingen op het gebied van de downdrafts, we wachten op een mooie oplossing voor de werkbladafzuiging.

Wave 2617

7) Model Skalar van Adler

Wederom een ergonomische design oplossing voor een wandafzuigkap. Het Duitse Adler kan er wat van en deze fraaie oplossing doet wat denken aan de bulthaup variant. Er is wat meer nadruk op de verlichting achter de LED in de Skalar. In verlichte toestand geeft dat een extra dimensie. Deze keramische glasplaat in combinatie met hoogwaardige staal van Adler, maken het tot een lust voor het oog. Deze variant is leverbaar in 2 breedtes; 900MM en 1200 MM. De prijzen van het goedkoopste model (900 x600 met interne motor) komt op € 3390,00.

8) Novy headline

Wederom een ergonomische oplossing voor een wandschouwkap, deze maal van Novy. De Headline is volledig uitgevoerd in RVS en heeft een industriële uitstraling. Een echte eyecatcher voor uw nieuwe keuken. De technieken zijn beproefd en net als voor bijna alle afzuigkappen biedt Novy een breed scala aan motoren. Of het nu een interne motor is of een motor op het dak, voor alle afvoeropties ie er een hoogwaardige oplossing. De novy headline is in ieder geval een optisch beter alternatief dan de standaard wandafzuigkappen. Hierbij vermeld ik graag dat het RVS en de afwerking prima zijn. Dat doet toch wel even wat extra’s. De prijs van deze kap komt op een respectabele € 2159,00

Gelukkig worden er ook nog hele mooie afzuigkappen gemaakt. Toch zie je dat het design wel tot gevolg heeft dat er een stevig prijskaartje aangehangen moet worden. Het zal daarom toch voor een beperkte doelgroep bereikbaar zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in