Een keramiek keukenblad biedt vele voordelen in de keuken

0
9570
keramiek aanrechtblad

In uw zoektocht naar een nieuwe keuken zult u ongetwijfeld een keramiek keukenblad zien of gezien hebben. Deze relatief nieuwe ontwikkeling biedt voor de veeleisende consument een alternatief voor composiet aanrechtbladen en uitvoeringen in natuursteen. Het materiaal bestaat uit natuurlijke ingrediënten zoals klei, porselein, lijmen en kleurpigmenten.

Dit wordt onder hoge druk geperst waardoor er een keihard product gevormd wordt. Een vergelijkbaar productie proces als dat van keramische vloertegels, welke reeds langer in de markt verkrijgbaar zijn.

Eigenschappen keramiek aanrechtblad 

Veel consumenten zijn op zoek naar een keukenblad waar men niet steeds hoeft na te denken over hoe men het gebruikt. Bij de meeste werkbladen is dit wel het geval. Zo zult u met natuursteen in het bijzonder, goed moeten realiseren dat deze niet onderhoudsvrij zijn. Sterker nog het poreuze natuursteen, afhankelijk van de behandeling, heeft veel aandacht nodig. Keramiek aanrechtbladen hebben eigenschappen die het gebruik nagenoeg onderhoudsvrij maakt. Omdat het materiaal niet poreus is biedt dit vele voordelen waar u er dagelijks plezier van heeft.

Hygiënisch oppervlakte makkelijk in onderhoud

Het niet poreuze materiaal zorgt ervoor dat er niks aan kan trekken. Dat is handig als u uw etenswaren op het keramiek aanrechtblad legt, dat u zich geen zorgen hoeft te maken over viezigheid wat in het blad is gekropen. Hiermee voorkomt u schimmelvorming en opeenhoping van bacteriën.

Het keramiek keukenblad is makkelijk te onderhouden met standaard schoonmaakmiddelen. Na het schoonmaken even met een vochtige doek na vegen. Het gebruik van schuursponzen, chemische producten met sterke zuren moet u ten alle tijden zien te voorkomen. Deze kunnen ervoor zorgen dat er doffe plekken ontstaan die niet meer bij te werken zijn.

Ook uw spoelbak is in hetzelfde keramiek te leveren. Houdt wel rekening dat hier een stevig prijskaartje aan hangt. Het voordeel is dat de spoelbak naadloos ingebouwd kan worden. Geen vieze kitranden en praktisch in onderhoud. Toch schuilt in het inbouwen van een keramiek spoelbak een gevaar. De scherpere kanten zijn kwetsbaar voor zgn. puntbelasting. Als er een hard voorwerp op de zijde van een spoelbakrand valt, loopt u het risico dat er een stukje afbreekt. Dit is helaas niet te voorkomen, ondanks de hardheid van het materiaal.

Krasvast en hittebestendig

Het keramische aanrechtblad is door het bakproces een materiaal wat een ongekende hardheid heeft. Dit zorgt ervoor dat de kans op krassen nagenoeg nul is. Leveranciers van deze bladen geven aan dat u zelfs op het blad kan snijden. Een snijplank is in die zin niet meer nodig. Houdt er wel rekening mee dat uw dure messen set aanzienlijk sneller bot zal worden. In die zin is het toch een aanrader om met een houten snijplank te werken.

Ook de hittebestendigheid van dit keukenblad is ongekend. Een pan waar u net de aardappelen in heeft gekookt kan probleemloos op het blad geplaatst worden. Dit kan ook op een natuursteen en composiet werkblad. Op keramiek kunt u echter ook de wokpan plaatsen, zonder dat dit gevolgen heeft. Onderzetters zijn niet meer nodig! Door het gebruik zal er nagenoeg geen slijtage plaatsvinden, hetgeen betekent dat ook na vele gebruiksjaren u blijft beschikken over een mooi blad. Zonlicht heeft bovendien geen invloed op de kleur van het keramiek.

Verkrijgbaar in vele trend kleuren en dessins

Er zijn meerdere leveranciers van keramiek aanrechtbladen die allemaal een uitgebreid assortiment bieden welke passen in nagenoeg elke keukenstijl. Of u nu voor een moderne keuken of een landelijke keuken gaat, een passend werkblad is altijd te vinden.De marmer look bladen van Neolith zijn een mooi voorbeeld van een trend dessin waar veel vraag naar is. Het is raadzaam om een keramiek keukenblad in het “echt” te bekijken. Sommige kleuren en dessins kunnen op een groot oppervlakte enigszins nep aan doen. Een klein staaltje geeft dan toch vaak een vertekend beeld.

De integratie van PITT cooking behoort ook tot de mogelijkheden. Deze losse gaspitten worden rechtstreeks op het blad gemonteerd en geven het blad een stoere uitstraling.

Veel maatvoeringen keramiek werkblad mogelijk

Het materiaal is in grote lengtes en breedtes leverbaar. Zeer fraai als u een lang blad zonder naden krijgt! Het basismateriaal, afhankelijk leverancier, zal meestal rond de 6 MM dik zijn. Dikkere bladen worden opgedikt met een onderlaag van hout of aluminium. Ook al heeft u een eilandblad van 4 x 1 meter, dan nog kent het een relatief laag gewicht. Bladen in verstek vind ik persoonlijk wat minder ogen, omdat het kleurbeeld verandert van richting.

Prijzen van keramiek keukenbladen

Prijzen zijn gerelateerd aan het dessin of de kleurstelling. De variatie is vrij groot. Beginnend op een prijs van plm. 200,00 per M1 (plm 65 cm diep) tot prijzen van wel 500,00 per M1. Daar komen dan de verschillende sparingen bij. Dit aanrechtblad zal normaal gesproken wat duurder zijn dan een composiet werkblad.

Als u kiest voor een keramiek aanrechtblad, kiest u voor een onderhoudsvrije optie, die krasvast en hittebestendig is. De vele mogelijke kleurstellingen en grote maatvoeringen maken het tot een goed alternatief voor composiet en natuursteen. Koop echter nooit zonder het blad gezien te hebben, dit voorkomt teleurstellingen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in