Gourmet werkbladafzuiging van Concept Swiss is om te smullen

3
10220

De concurrentie op het gebied van werkbladafzuiging wordt elke maand groter. Naast marktleider Bora zijn er inmiddels al meerdere aanbieders van systemen welke inspelen op de grootste trend in de keukenwereld van de laatste decennia. Afzuigen van uw kookluchten en dampen rechtstreeks in of aan de kookplaat. Concept Swiss is een nieuwe speler op de Nederlandse keukenmarkt welke een compleet programma biedt waarmee u verlost wordt van de hinderlijke afzuigkap aan de wand of aan het plafond.

Concept Swiss duurder alternatief voor Bora en Novy afzuigsystemen!

Het Zwitserse Concept Swiss heeft een aantal systemen in het assortiment welke een compleet aanbod mogelijk maken. Onder de naam Gourmet biedt het bedrijf een  aantal kookplaten waar de afzuiging direct in de kookplaat is geïntegreerd. De Gourmet kent een afmeting van 780 x 520 MM, een bekende maat die we ook bij Novy en Bora terugzien. Aan beide zijden van de afzuigunit zijn 2 inductie zones gesitueerd met een gezamenlijk vermogen van maximaal 3600 Watt. In tegenstelling tot de Bora Basic is de afzuigunit onder een glazen klep geplaatst welke gelijk loopt met de kookplaat.

Als u gaat afzuigen moet u deze met een eenvoudige druk openen. Optisch in ieder geval een pre voor de Concept Swiss uitvoering. In de Gourmet uitvoering wordt gebruik gemaakt van een touchbediening. Net als de concurrentie is er gelukkig aandacht besteedt aan de inbouwdiepte van het apparaat. Deze bedraagt plm 15 cm waardoor er door een handige keukenontwerper veel mogelijkheden te bedenken zijn welke geen afbreuk doen aan de onderliggende ruimte (laden).

Eenvoudig schoon te maken afzuigkap in inductiekookplaat

Concept Swiss biedt met de Gourmet een eenvoudig schoon te maken oplossing. De vetfilters zijn simpel uit het systeem te halen. Met enkele eenvoudige handelingen kan de afzuigruimte worden schoongemaakt ook als er een pan overkookt hoeft u niet te wanhopen. Afhankelijk van uw wensen en uiteraard mogelijkheden kan er gekozen worden voor een afvoer naar buiten of een recirculatie oplossing.

Gourmet Pro en Gourmet Pro S

Vanuit het basismodel heeft Concept Swiss een aantal varianten bedacht welke meer bieden dan de standaard Gourmet uitvoering. De Pro en Pro S kennen een automatische opening van de afzuigklep. Daarnaast kent de Gourmet Pro een touch control met ronde kookzones en is de Pro S voorzien van een slider bediening en flexibele kookzones welke een vermogen hebben tot maximaal 3700 Watt.

Gourmet XL ruimere inductiekookplaat met afzuiging

Het paradepaardje van Concept Swiss is de gourmet XL. Deze inductiekookplaat heeft de afzuigkap aan de achterzijde van het kookgedeelte. Met een afmeting van 900 x 520 MM kent deze uitvoering veel extra effectieve kookruimte. Een extra voordeel wordt gecreëerd doordat de afzuigunit aan de achterzijde van de kookplaat zit. Hierdoor gaat er geen ruimte verloren aan de onderliggende laden. De Gourmet XL is voorzien van koppelbare inductiezones, waardoor ook grotere pannen eenvoudig geplaatst kunnen worden. In vergelijking met downdraft oplossing welke achter de kookplaat worden geplaatst vind ik dit toch wel een aanzienlijk betere oplossing. U moet wel rekening houden met een aanschafprijs van € 4995,00

Zero en Zero XL losse afzuigunits

Naast de geïntegreerde systemen kent Concept Swiss losse afzuigunits welke tussen en achter een kookplaat te plaatsen zijn. De Zero XL is in breedte varieerbaar en in die zin aan te passen aan de breedte van een kookplaat. Niet helemaal duidelijk of dit ook achter een gaskookplaat te plaatsen is. De XL is leverbaar in een breedte van 850-920 MM of 1100-1250 MM. De Zero serie gaat gepaard met een stevige prijsstelling. (minimaal € 2895,00).

Biedt Concept Swiss iets extra’s ?

Met de standaard Gourmet serie wordt een alternatief geboden voor Novy, Bora en Küppersbusch. Alhoewel de uitvoeringen misschien niet helemaal vergelijkbaar zijn, bieden de verschillende merken toch wel min of meer gelijke oplossingen. De prijzen van de Gourmet serie beginnen op € 3695,00, als we dit afzetten tegen de Novy One (€ 3195,00) en de Bora Basic (€ 3200,00) lijken mij de prijzen van deze serie niet te rechtvaardigen. Zeker in vergelijking met de Novy one, waar inductiezones standaard gekoppeld kunnen worden is het prijsverschil te groot. De vraag is daarnaast of Concept Swiss met een in Nederland niet bewezen naam dit kan verantwoorden.

Voor de Gourmet XL zie ik wel mogelijkheden. Alleen moet hier ook een stevig bedrag worden neergeteld.

Wilt u weten of er nog andere types zijn die binnen uw budget vallen? Vul dan deze vragenlijst in en krijg gratis advies over werkbladafzuiging in uw mailbox.

3 REACTIES

  1. Is het niet zo dat het binnenwerk van de Concept Swiss t.o.v. de vergelijkbare apparaten volledig is uitgevoerd in RVS? Waarbij het binnenwerk van, bijvoorbeeld de Bora in zincor is uitgevoerd. Zeker omdat deze apparaten veel vocht/condens afzuigen en afzetten is dat niet te verwaarlozen.

    • Klopt er zit een verschil in het binnenwerk van de Bora en de concept Swiss. Als je veel waarde hecht aan de binnenwerk van een kookplaat met afzuiging zou dat een overweging kunnen zijn. Bora geeft zelf aan dat haar binnenwerk goed genoeg is voor de volledige levensduur van deze kookplaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in