Beleef de echte kooksensatie met de nieuwste trend PITT cooking

0
4973
PITT cooking

Een echte kooksensatie van Nederlandse bodem en één van de laatste trends in de moderne keuken. Dat is PITT cooking. Hierbij kook je niet op een kookplaat, maar liggen de branders op het werkblad, met daarboven zeer fraaie en robuuste gietijzeren pannendragers. Ook de aluminium knoppen waarmee je de branders bedient zijn volledig in het keukenblad geïntegreerd. Je zit dus niet vast aan een fornuis of een blad waar je ze op moet plaatsen. Het resultaat is een waanzinnig mooie eyecatcher in je keuken waar je gasten van achterover zullen slaan. Maar daarnaast is het ook gewoon ontzettend praktisch omdat het je heel veel ruimte en bewegingsvrijheid geeft en heel eenvoudig gereinigd kan worden.

PITT cooking subtiel geïntegreerd in elk soort werkblad

PITT cooking geeft je keuken een strakke uitstraling. Het is een blikvanger in iedere keuken, wat voor stijl je ook hebt. De kookpitten worden zo subtiel geïntegreerd dat ze bij elke stijl passen, van klassiek tot modern. Je kunt de branders combineren met bijna alle soorten keukenbladen: graniet, beton, keramiek, terrazzo, rvs, Top Core, het is allemaal mogelijk. Je kiest natuurlijk een keukenblad dat bij je keukeninterieur past. En de branders van dit revolutionaire systeem sluiten naadloos op elk keukenblad aan. Het bijzondere aan deze manier van koken is dat de temperatuur van het keukenblad laag blijft en er slechts sprake is van minimale hitteoverdracht.

Samenwerking met producenten keukenbladen

Omdat het natuurlijk van cruciaal belang is dat de branders perfect in de werkbladen geïntegreerd kunnen worden is PITT cooking een intensieve samenwerking aangegaan met een aantal Nederlandse leveranciers van top keukenbladen. Dat zijn Arte, Jetstone, Dekker en Kemie. Deze werkbladproducenten zijn gespecialiseerd in de mogelijkheden en toepassingen van dit systeem. Je kunt bij hen een keuze maken uit een uitgebreid assortiment aan keukenbladen die je perfect met de losse gaspitten kunt combineren.

Geschikt voor elke kooktechniek

Bij PITT cooking kun je beschikken over zeer krachtige branders met heel eenvoudige bediening. De branders hebben een professioneel bereik en zijn geschikt voor iedere kooktechniek. Je kunt ermee koken, wokken, braden, grillen en sudderen. Ze zijn verkrijgbaar in drie verschillende vermogens. Er zijn kleine pitjes met een vermogen van 2 kW en grotere pitten van 3 kW. De branders zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen, namelijk PITT cooking Original, dat zijn lichte aluminium branders en PITT cooking Professional: messing branders met een professionele coating.

Dubbele brander voor sudderen en wokken

Je hebt ook de optie van een dubbele brander, die 30 procent meer vermogen levert dan een traditionele brander. Met slechts één druk op de knop kun je kiezen voor wokken op hoog vermogen (5 kW) of sudderen op laag vermogen (0,2 kW). Bij deze sudder- en wokpit kun je een aparte wokring aanschaffen, waardoor je wok altijd stevig blijft staan.

Ontwerp je eigen kookplaat

Je hebt altijd ruim voldoende plaats voor je pannen, ook voor hele grote. Je kunt namelijk de positie van de branders naar eigen inzicht bepalen. Of je nu kiest voor één losse wokbrander of een 2-, 3-, 4-, 5- of zelfs een 6-pits opstelling wilt, alles is mogelijk. Zo kan je ook je eigen ideale opstelling op maat samenstellen door diverse modellen te combineren. Je ontwerpt dus als het ware je eigen kookplaat. Zo hoef je de branders ook niet in een traditioneel vierkante of rechthoekige opstelling te laten plaatsen. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om ze allemaal op een rij te plaatsen. Daarbij bepaal je ook zelf de afstand tussen de verschillende pitten. En bij de XL variant wordt nog meer ruimte gecreëerd, zodat je maximale bewegingsvrijheid krijgt tijdens het koken.

Zeeën van ruimte op je werkblad

Met PITT cooking heb je de mogelijkheid om ook grote pannen gemakkelijk naast elkaar te kunnen plaatsen. Dit is mogelijk door de ruime opzet van de branders. Er zijn elf basisopstellingen en bij elk daarvan liggen de branders verticaal 28 centimeter uit elkaar, gemeten vanuit het hart van de branders. Bij een traditionele kookplaat is dit maar 20 centimeter. De horizontale afstand is ten minste 32 centimeter tegenover 26 centimeter bij een traditionele opstelling. Bij de XL variant is zowel de verticale als de horizontale afstand zelfs nog 5 centimeter langer. Je kunt de basisopstellingen daardoor allemaal moeiteloos in een werkblad met een diepte van 60 centimeter kwijt. Voor de XL uitvoering heb je een keukenblad van minimaal 65 centimeter nodig.

Belangrijkste eigenschappen PITT cooking

We zetten de belangrijkste eigenschappen nog eens op een rijtje:

 • Zeer compacte gietijzeren pannendragers
 • Drie typen branders: 2 kW, 3 kW en een dubbele brander van 0,2 of 5 kW om mee te sudderen en wokken
 • Branders bestaan uit losse elementen
 • Werkblad wordt beschermd door een geëmailleerd hitteschild in combinatie met een siliconen afdichtingsring.
 • Hoogwaardige aluminium bedieningsknoppen in een aluminium afdichtingsschaal.
 • Eenvoudig schoon te maken
 • Keuze uit 23 modellen en 11 basisopstellingen
 • Keuze uit 6 modulaire systemen en 6 XL varianten
 • Verschillende opstellingen kunnen gecombineerd worden
 • Er is slechts één vaste gasaansluiting nodig
 • PITT cooking draagt het KIWA keur
 • Vijf jaar garantie op alle producten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in