Nieuw voor in de keuken! Werkbladafzuiging van Neff!

0
5938

Het merk is in de laatste jaren stormachtig gegroeid. Terecht zouden we zeggen, het heeft een forse inhaalslag gemaakt met de introductie van het nieuwe design enkele jaren geleden. Hiermee heeft Neff een hoogwaardig (ere) assortiment dan Siemens en Bosch welke uit dezelfde stal komen.

Uiteraard kon Neff dan ook niet achterblijven met de introductie van een aantal goede oplossingen in haar assortiment. Na de Bora, Novy one en de KMI8500 van kuppersbusch, brengt ook Neff een volwaardig geïntegreerd systeem voor werkbladafzuiging. Met de T58TS6BN0 / T58PS6BX0 biedt het bedrijf een inductiekookplaat met rvs frame of een randloze oplossing. Een slimme zet omdat de kaarten in dit aanbod nog zeker niet geschud zijn. Qua prijsklasse richt Neff met haar werkbladafzuiging op het hogere prijssegment.

Inductiekookplaat met afzuiging van Neff

Het mocht niet ontbreken werkbladafzuiging in het assortiment. Met de T58TS6BN0 / T58PS6BX0 biedt Neff een volwaardige oplossing. Afzuigen van nare luchtjes direct daar waar het ontstaat. De voordelen mogen bekend zijn. Niet alleen bent u van de hinderlijke afzuiging boven de kookplaat af maar bovendien is het afzuigresultaat aanzienlijk beter. Het geluid van een afzuigkap bevindt zich normaliter op oorhoogte en deze bevindt zich nu net onder het aanrechtblad. Dit betekent dus minder geluid.

Neff heeft bestaande technieken gecombineerd. Flex inductie is reeds enige tijd een beproefde techniek op inductie kookplaten van het merk. U verplaatst uw pannen binnen het kookveld en plaatst ze op elke willekeurige plek. Hierdoor bent u veel flexibeler met het plaatsen van pannen. 3 kleine pannetjes aan een kant en een grote grilplaat aan de andere zijde behoort tot de opstellingsmogelijkheden. De dubbele flex inductie op deze kookplaat is dus bijzonder praktisch. Met de powermove kunt u per kookzijde verschillende kookzones met een verschillende temperatuur instellen. Warmhouden en aankoken aan 1 zijde vind ik een handige functie die in de praktijk nogal eens voorkomt. Met de powertransfer verplaatst u een pan van de ene naar de andere kant met behoudt van instellingen. Voor uitgebreidere maaltijden en opvolgende bereidingen in het kookproces een goede oplossing.

De twistpad fire behelst een handige bedieningsknop. Bedienen van een inductiekookplaat was nog nooit zo makkelijk. Voor deze inductiekookplaat zijn er enkele accessoires te krijgen welke uw kookarsenaal aanzienlijk uitbreiden. Een tepanyaki, grilplaat en braadslede welke op het inductieveld gelegd kunnen worden, zijn een welkome aanvulling voor moeder/ vaderdag cadeau prijzen, tenminste als u van elkaar houdt of van lekker eten.  De flex inductie met de grilpan en / of tepan yaki, zijn een mooie aanvulling op de sous vide oven van Neff. De combinatie van enerzijds de gril en bak mogelijkheden en anderzijds de uitgebreide stoom en sous vide functies, is eigenlijk alles wat u in uw keuken kunt wensen.

Neff biedt met deze werkbladafzuiging als eerste inbouwmerk een rooster op de kookplaat waaronder de afzuiging is geherbergd. Het ziet er wel stoer uit, in ieder geval een fraaiere oplossing dan die van de Bora basic.

Een punt waar u bij de aanschaf van een  kookplaat met afzuiging zeker op moet letten is de inbouwdiepte en de wijze waarop de lucht afgevoerd kan worden. De inbouwdiepte van deze nieuwe Neff telg is net onder de 20 cm wat overeenkomt met de inbouwdieptes van Bora, Novy one en Küppersbusch. Goed dus. De afvoer biedt ook geen verassingen en voldoet aan de eisen en wensen van werkbladafzuiging systemen.

De afzuiging van dit kookveld heeft een vermogen van 690 m3 / u. Dit zou de klus moeten klaren, vergelijkbaar met een Bora en Novy. Met de recirculatiemodule is een afvoer naar buiten niet nodig! De werkbladafzuiging van Neff komt op € 4499,00. Het product is onderscheidend en moet vergeleken worden met de BFIA en BFIU van Bora. Deze laatsten worden aangeboden in dezelfde prijsklasse. Neff biedt dan in verhouding toch net iets meer dan het aanbod van Bora. De prijsstelling had ik zelf wat lager gehoopt en ondanks de mooie specificaties zal het voor Neff een hele klus worden om de concurrentie met bestaande aanbieders te winnen. Daarvoor zal de prijs toch wel onder de € 4000,00 moeten komen.

Alternatieven

Er zijn vele goede alternatieven voor deze Neff kookplaat, maar dat wil niet zeggen dat elk alternatief ook daadwerkelijk past in uw keuken. De keuze voor een goede afvoer naar buiten, het juiste recirculatie systeem zijn slechts enkele onderdelen waar u op moet gaan letten om tot een goede keuze te komen. Wilt u de juiste kookplaat met afzuiging voor een uitstekende prijs? Kijk dan eens bij deze specialist op het gebied van werkbladafzuiging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in