Bulthaup Keukens, bekend geworden met de populaire B1 en B3 serie

0
21050
bulthaup keukens

Bulthaup keukens behoort al decennia tot de meest vooraanstaande merken in de wereld. Bekend om haar innovatieve keukensystemen. Bijna jaarlijks sleept het bedrijf de prestigieuze design prijzen in de wacht. De fabricant biedt haar klanten 3 systemen. Het valt op dat achter elk systeem een duidelijke gedachte schuil gaat.doordacht keukendesign met een tijdloos karakter. Met B1, B2 en B3 heeft dit topmerk meerdere ijzers in het vuur.Niet bedacht als opeenvolgende modellen zoals met auto’s, biedt dit merk verschillende belevingswerelden waarbij de onmiskenbare signatuur van Bulthaup in alles zichtbaar is.

Bulthaup keukens staat voor kwaliteit

Bulthaup is niet alleen mooi maar zijn ook uitstekend in kwaliteit. Met een keuken van dit merk koopt u er een met stijl die rustig 30 jaar mee gaat. Een Bulthaup keuken zit in het hoge segment en daardoor vind u ze dan ook niet onder de 15.000 euro. Het merk heeft vele winkels door heel Nederland waar u een mooie showroommodel kan krijgen voor weinig. Een prachtige showroomkeuken koopt u soms al onder de 15.000 euro.

Bulthaup B1

De B1 is voor een groter publiek ontwikkeld en ook zo geprijsd. Verast waren we door de prijzen welke wij op een hoger niveau hadden ingeschaald. Uiteraard begeeft dit keukenmerk zich in het hogere segment, maar biedt dan ook beduidend meer dan andere merken. De B1, welke als volledig greeploze keuken in de markt wordt gebracht, is een verademing. Wat een mooie detaillering en subliem materiaalgebruik. Met recht stelt Bulthaup keukens dat de B1 jong geprijsd is, wij vinden dat dit misschien wel de beste koop is voor een keuken die wij in het middenhoog segment hebben geplaatst. De prijs van een keuken is veel lager dan wij hadden gedacht. Weest u niet bevreesd, ook bij Bulthaup kunt u uw geld wel kwijt. De fraaie aluminium fronten, hoogstaande houtfineer fronten kennen een andere prijs.

Bulthaup B3

B3 kenmerkt zich door een minimalistische gedachte welke vertaald wordt in een strakke belijning en afwerking. De zwevende variant binnen B3 geeft een extra dimensie aan het geheel. De prijzen van Bulthaup keukens ontlopen in de verschillende segmenten elkaar niet veel, maar de kwaliteit van dit keukenmerk steekt er toch wel boven uit.

Nieuwe interieur indelingen van bulthaup

Het binnenwerk van de keukenkasten van Bulthaup waren  toe aan een “total make over” tenminste dat vond de zuid-Duitse keukenbouwer. Zoals het een topmerk betaamt moet het dan ook wat nieuws zijn. De vraag is of het een schot in de roos is of een mislukte poging zich te onderscheiden?

Een functionele keuken vraagt om een ordelijke indeling van zijn laden. In ieder geval ons bestek, kookgerei en kruidenpotten vereisen enige ordening. Nu zien wij bij de meeste keukenmerken allerlei inrichtingssystemen die uitstekend dienst doen. Voor een merk als Bulthaup is dat natuurlijk niet goed genoeg, het oog wil ook wat. Met een reputatie als trendsetter en innovator wordt niks door bulthaup geïntroduceerd zonder een duidelijke visie. Dat siert het merk. Groot geworden door vooruit te lopen en te denken.

Niets is zo veranderlijk als de mens. De keuken heeft vaak een vaste setting waar veranderingen lastig door te voeren zijn. Daar heeft Bulthaup wat op bedacht. Een nieuw interieursysteem dat met die veranderende wensen, aangepast kan worden. Vorig jaar werden de nieuwe indelingen al op de markt gebracht en nu wordt daar verder op doorborduurt. Bulthaup ontwikkelde een horizontaal opbergsysteem waarbij de golvende elementen gecombineerd worden met “functionele” scheidingselementen. De combinatie van deze elementen maakt een efficiënte en flexibele indeling mogelijk. In fraaie materialen als eikenhout, notenhout, glas, rvs en aluminium ontstaan er mooie composities die het openen van een lade tot een feest maken.

Een breed scala aan messeninzetten, rvs bakjes, folierolhouders en bijzonder vormgegeven kruidenpotjes maken het plaatje compleet. De ontwikkelingen gaan echter door en Bulthaup heeft ook oplossingen voor de grotere voorraadladen. Vernuftige opbergbakken, bordenhouders en broodbakken zijn inmiddels als uitbreiding voor dit systeem voorhanden.

Het ziet er allemaal even mooi uit. Alleen hoe ziet het eruit als het actief gebruikt wordt door een gezin met opgroeiende kinderen? Hoe vaak richt een gemiddelde consument zijn lade anders in?

Dezelfde golvende inrichtingen kunnen als basis ook in voorraadladen worden geplaatst. Hier lijkt Bulthaup de plank toch mis te slaan. Zonder de bijpassende inzetbakken en pannenscheiders, zijn het vervelende obstakels die, in mijn beleving, alleen maar tot irritaties kunnen leiden.  De golfplaten zorgen voor een verlies aan ruimte die niet bijdraagt aan het functioneel opbergen.  De grote opbergbakken kunnen handig zijn als je deze in zijn geheel eruit moet halen. Daarentegen weegt het verlies aan ruimte niet op tegen deze functionaliteit. De fraaie uitvoeringen van de golfplaten vallen volledig weg als de lade is gevuld. De kosten van een nieuwe keuken worden daarmee onnodig hoog. Nu weten we dat een topmerk niet in het lage segment opereert en dat de prijzen navenant zijn. De prijzen van de nieuwe inrichtingen van Bulthaup zijn echter aan de hoge kant.  Wilt u als klant een ladekast van 90 cm van boven tot onder inrichten volgens de nieuwe filosofie van Bulthaup dan bent u al gauw € 2000,00 kwijt.  Als u dat in 3 ladekasten doet dan stopt u voor de aanschafprijs van een kleine auto onder u bestek en voorraden. Als u geld over heeft en/of de meerwaarde van dit systeem ziet dan lijkt kunt u uw hart ophalen bij een van de Bulthaupstudios.