Aanrechtblad in Dekton goed alternatief voor keramiek

0
32414
Aanrechtblad

Voor iedere keukenkoper zal de aanschaf van een aanrechtblad gepaard gaan met de nodige vragen. Kan je een hete pan plaatsen op een aanrechtblad? Hoe vlekgevoelig is het materiaal? Is het materiaal gevoelig voor krassen? Uiteraard moet het blad ook nog een keer de uitstraling hebben die bij uw keukenfronten past. Dekton een ontwikkeling van Csentino lijkt de ideale oplossing te bieden voor de veeleisende klant!

Silestone

Het Spaanse Silestone is al jaren toonaangevend in de productie van hoogwaardige composiet onder het merk Silestone, met een brede toepassing. Zoals het een topbedrijf betaamt zocht Cosentino naar het ultieme product wat alle prangende consumenten vragen positief kon beantwoorden.

Met Dekton zijn daar in geslaagd. Het materiaal is een samenstelling van materialen welke ook gebruikt worden voor het maken van glas, porselein en quartz. Middels geavanceerde technologieën worden processen welke in de natuur duizenden jaren in beslag nemen, binnen enkele uren doorgevoerd. Het resultaat mag er zijn. Dekton voldoet aan bijna alle eisen die u aan een “kunststeen” mag stellen. Daar waar keramieken bladen een wat kunstmatige uitstraling hebben, heeft Dekton een esthetisch toevoeging van design niveau.

dekton

De voordelen van Dekton:

1) Hittebestendig

uw hete pannen kunt u probleemloos op het aanrechtblad zetten

2) Vlekbestendig

het super compacte en niet poreuze materiaal zorgt ervoor dat het bestand is tegen de meest vervelende zuren.

3) Krasbestendig

Dekton heeft net als keramiek een super harde toplaag waar krassen geen kans krijgen. Nooit geen snijplank meer nodig!

4) UV bestendig

Het is prima te gebruiken voor buitentoepassingen zoals gevelbekleding. De zon zal geen invloed hebben op het materiaal. Niet allen is de uitzetting nagenoeg nul, ook blijft het materiaal kleurvast.

5) Waterbestendig

Grote hoeveelheden water hebben geen invloed op Dekton, ook is het ongevoelig voor lage temperaturen. Dekton doet in die zin uitstekend dienst als vloertegel die ook buiten gebruikt wordt.

6) Afmetingen

Door de grotere afmetingen biedt het materiaal meer toepassingsmogelijkheden. Dektonplaten kunnen geleverd worden tot een afmeting van 3200 x 1440 MM. Met diktes van 8MM, 12 MM en 20 MM kunt u veel kanten op.

7) kleuren en uitvoeringen

Het materiaal kent een fraaie collectie aan kleuren en uitvoeringen. Met ruim 20 zeer actuele designs biedt het een assortiment van hoog niveau. De nagenoeg naadloze verbindingen bieden de mogelijkheid van mooie toepassingen.

8) toepassingen

Door haar eigenschappen kent het veel toepassingsmogelijkheden. Uiteraard al aanrechtblad in een keuken, maar ook als tegels in een badkamer. Gevelbekleding en tegels voor buiten gebruik.

Dekton XGloss

Waar Dekton sowieso al voor een gepolijste look in je keuken zorgt gaat de Dekton XGloss nog een heel stuk verder. Dankzij de revolutionaire nanotechnologische behandeling krijgt je keuken een echte kristalheldere look. Het komt in feite neer op een glanzende, hoogwaardige afwerking van Dekton. Het resultaat? Een unieke oppervlakte die de natuurlijke kwaliteiten van Dekton combineert met een kristalhelder glanzende look.

De voordelen

Eventjes vergeten wat de natuurlijke kwaliteiten van Dekton nu ook alweer waren? Kan gebeuren, vandaar ook dat ik ze nog even voor je op een rijtje zet. Dit geavanceerd materiaal krijgt door de speciaal ontwikkelde behandelingstechniek een hard, compact en niet poreuze oppervlakte. Hoe sterk is Dekton nu exact? Het volstaat om te weten dat zelfs bij gevelbekleding het materiaal soms wordt toegepast. Zoals je wel al zult begrepen hebben betekent dit dan ook dat een Dekton werkblad voor de keuken naast bijzonder duurzaam ook krasbestendig en slijtvast is. Een snijplank?

Niet meer nodig dus. Dat leidt dan ook tot de logische conclusie dat een zo’n werkblad zo goed als volkomen onderhoudsvrij is. Meer dan af en toe eens er met wat zeep over gaan moet je in feite niet doen. Daarnaast is een Dekton werkblad volkomen hittebestendig en kleurvast. Het zal altijd de stralende kleur van de eerste dag blijven behouden ongeacht wat voor wreedheden je het werkblad ook maar aan kan doen. Dit is dan misschien ook het enige nadeel dat je kan hebben van een Dekton werkblad: sommige mensen zien nu eenmaal graag een kleine verweerd- en doorleefdheid bij hun werkblad. Dat is iets wat bij dit materiaal nooit zal gebeuren.

Technologisch wonderkind

De Dekton XGloss kan met recht en rede een technologisch wonderkind genoemd worden. Na maanden onderzoek slaagde de Consentino groep erin een behandeling te ontwikkelen die Dekton unieke eigenschappen gaf bovenop alles wat het al was. Zo is de XGloss hidrofugant (waterafstotend) en is ook de weerstand tegenover vlekken nog eens fel verhoogd. Ten slotte heeft de behandeling die de Consentino groep ontwikkelde ook een uitzonderlijke glans aan het materiaal gegeven die enkel maar de gewenste Dekton kleur nog versterkt.

Mogelijkheden

Omdat UV-straling eigenlijk geen invloed heeft op het materiaal hoeft het niet gezegd worden dat ook buiten de keuken het materiaal bijzonder populair is. Ter illustratie viel onlangs zelfs een modeshow te bewonderen gegeven op een catwalk gemaakt van XGloss. Indien je interesse hebt in dit materiaal buiten de keuken: hou je dus vooral niet in! Of het nu om trappen, outdoor, keuken, badkamer of zelfs vloeren betreft: Dekton XGloss kan het allemaal aan.

De kleuren

De XGloss-serie introduceert ook een vijftal nieuwe kleuren naast de reeds bestaande Dekton kleuren. Dit om de glanzende kwaliteiten van de XGloss volledig tot hun recht te doen komen. De kleuren in kwestie zijn:

Halo XGloss
Deze witte kleur kan je nog het beste vergelijken met glanzend kristal. Als je de ruimte groter wilt doen lijken is door zijn reflecterende kwaliteiten Halo een goede keuze.

Splendor XGloss
Splendor is een subtiele, grijze kleur geschikt voor de keuken die sowieso al net iets donkerder is ingericht. Wat niet wilt zeggen dat het een sombere kleur is. De spiegelende afwerking zorgt op zichzelf al voor genoeg helderheid.

Blaze XGloss
Blaze is een donkergrijze, vlakke kleur. Intens en met een harde glans is dit dan ook een kleur die je echt niet in elk soort keuken plaatsen kan. Voor mensen en keukens met een duidelijk karakter.

Lumina XGloss
Lumina is grijs met aardse tinten. Deze heldere kleur is vooral geschikt als je van plan bent voor een natuurlijke look te gaan in je keuken.

Spectra XGloss
Zwart. Spectra is zwart met een sterke glans en een heel wat elegantie. Ook deze kleur is niet voor iedereen weggelegd. Maar spectaculair? Dat zeker.

Conclusie

In veel opzichten lijkt Dekton de ultieme oplossing te bieden. Het enige minpuntje is de prijs. De prijs van Dekton zal een 25 -50 % duurder zijn dan composiet afhankelijk uitvoering.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in