De Keukenloods is een echte Nederlandse keukenreus

3
13800
de Keukenloods

Keukenloods is een Nederlandse keukengigant, opgericht in 2001 te Zaandam. In medio 2015 is het bedrijf onderdeel geworden van de Mandenmakers Groep. De manier van bedrijfsvoering en de producten van de Keukenloods sloten direct perfect aan bij die zoals Ben Mandemakers, directeur/eigenaar van de Mandenmakers Groep, het graag ziet. Nadat eenmaal de handen geschud waren was de zakelijke afhandeling dan ook snel rond. Het hoofdkantoor dat tevens ook meteen het bezoekadres is bevindt zich aan De Veken in Opmeer. Voorheen was de keukenwinkel gevestigd in Zaandam.

De Noord-Hollandse keukenspecialist heeft een geheel eigen specifieke winkelformule ontwikkeld waardoor ze zich onderscheiden van andere keukenketens. Verkopers werken bijvoorbeeld niet op provisiebasis, zoals bij de meeste keukencenters wel het geval is, maar tegen maandloon. De theorie hierachter is dat de klant niet het gevoel krijgt een duurdere keuken aangemeten te krijgen dan hij eigenlijk wil. Het tweede opvallende punt is dat men in de vestiging Zaandam XXL de klant de gelegenheid geeft alle artikelen zelf te zien en te voelen zoals ze in de onlineshop afgebeeld staan. De organisatie geeft op deze manier aan een heldere en transparante zakenpartner te zijn waarbij de klant direct weet waar hij aan toe is.

Verdeeld over voornamelijk het noorden van Nederland bestaat de Keukenloods.nl uit elf fysieke vestigingen, een afhaalcentrum en een onlineshop. De provincie Noord-Holland is het sterkst vertegenwoordigd met zes zaken. Hiervan is vestiging Zaandam de oudste en meteen ook de grootste. Daarnaast opereren ze ook vanuit steden als Waddinxveen, Veendam, Almere, Gaanderen bij Doetinchem, Nederweert en Roosendaal.

Dankzij de duidelijke formule heeft Keukenloods.nl inmiddels haar sporen op de Nederlandse keukenmarkt ruimschoots weten te verdienen. Dat betekent echter niet dat de organisatie vindt dat ze op haar lauweren kan rusten. Nog altijd wordt er gewerkt aan nieuwe marketingstrategieën en blijft men schaven aan het concept, de service en de marktpositie. Dat is ook de reden dat je de keukens van de Keukenloods veelvuldig in de sociale media tegenkomt. Zo heeft het bedrijf een eigen pagina op Facebook, verschijnen en regelmatig nieuwe filmpjes op YouTube en wordt er volop informatie gedeeld en advies gegeven via Google+ en Twitter. Zoals het een echte multichannel organisatie betaamd spelen ze volledig in op de behoefte van de klant. Alle kanalen zijn namelijk door elkaar te gebruiken zonder dat er zich wijzigingen voordoen in de aankoopvoorwaarden, informatie over het product of de prijs.

Het productaanbod van de Keukenloods

Uit de naam zou men af kunnen leiden dat de Keukenloods.nl voornamelijk bekend staat om zijn keukens. Het zijn echter niet alleen keukenopstellingen waarmee furore gemaakt wordt. Keukenapparatuur, wand- en muur decoratie voor in de keuken, gereedschappen en gebruiksvoorwerpen zoals pannen, servies en opbergdozen nemen een minstens net zo belangrijke plaats van het assortiment in.

Kan niet, is een begrip wat de Keukenloods weigert te aanvaarden. Is de keuken niet op maat, dan maken ze hem op maat. En hiermee worden niet alleen de afmetingen van de keukenruimte bedoeld maar ook het budget. Voormalige showroomkeukens kunnen regelmatig voor opruimprijzen weg en er staat in het magazijn altijd wel ergens een restant kastjes of keukens die om de een of andere reden niet afgenomen zijn. Eerste klas voorraadkeukens van een kwaliteit waar men normaal gezien het materiaal nog niet eens voor kan kopen. Met een voorraadkeuken kan het heel snel gaan. Voor 09:00 ‘s morgens besteld, wordt hij nog dezelfde dag geleverd. Niet meteen beslist? Grote kans dat hij een paar uur later weg is.

Keuken op maat

Een keuken op maat is een van de andere unieke specialiteiten van de Keukenloods. Iedere vestiging heeft de beschikking over een keukenarchitect die elke keukendroom werkelijkheid laat worden. Zowel op kookvlak met (semi)professionele kookapparaten als op het gebied van de slimme technologie waarbij je de oven met de smartphone vanuit de auto onderweg naar huis al aan kan zetten. The sky is the limit, zegt men wel eens. Tot in de sky gaan ze bij de Noord-Hollandse keukenspecialist niet, alhoewel ze met de moderne slimme keukens wel flink op weg zijn.

Trends

Dan de collectie voor het nieuwe jaar. Net als elke andere zichzelf respecterende keukenspecialist worden ook bij de Keukenloods de modetrends op de voet gevolgd. En niet alleen trends van een kleurtje of de uitvoering van een handgreepje, ook nieuwe materialen vinden hun weg naar de trendy keukens van de Keukenloods. Enige jaren geleden was het nog ondenkbaar dat aanrechtbladen van waterdicht beton werden gemaakt. De stelling luidde: “beton is een basismateriaal en gebruik je niet als afwerking”. Met de komst van de industriële interieurstijlen is het strakke grijze beton echter omarmd in al zijn basic schoonheid. Dankzij het onderhoudsgemak en de stijlvolle aanblik zien we ook het roestvrijstalen aanrechtblad en gladde kastenwanden weer terugkomen. In de collectie voor het nieuwe jaar zien we vooral fijne leefkeukens: sfeervolle mat zwart met eiken kastpanelen, greeploze kasten en laden, eilanden en met het werkblad verbonden eet- en statafels.

3D Keuken ontwerp programma

Voor mensen die graag zelf schuiven met hun inrichting, ervan houden om te experimenteren met kleuren en dit op het gemak van te voren thuis willen bekijken, is er de keukencreator. Een interactief 3D programma waarin de klant vrijblijvend en gratis net zo vaak zijn keuken opnieuw kan ontwerpen als hij wil. In dit programma word het ontwerp 3D gevisualiseerd waardoor er een realistisch beeld ontstaat van hoe de keuken er in het echt uit komt te zien. Niet alleen de layout van de keuken is in te vullen, men kan ook op de site afgebeelde kastmodellen, kleuren en handgrepen invoeren. De ontworpen keuken kan vervolgens opgeslagen worden op de eigen pc of gedeeld worden met vrienden voor een second opinion.

De showrooms

In de toonzalen is er bewust aan gewerkt zo veel mogelijk stijlen, opstellingen, structuren en kleuren naast elkaar te gebruiken in opstellingen die net even iets ruimer zijn dan de gemiddelde huiskeuken. Dat maakt het voor de klant gemakkelijker zijn aandacht op de keuken te houden waarin hij zich op dat moment bevindt, zonder afgeleid te worden door andere zaken. De showkeukens zijn ook zo samengesteld dat alle soorten en vormen van sluit- en rolmechanismen, vernuftige opbergsystemen en inbouwmogelijkheden ruimschoots aan bod komen.

Rechte keukens

Statistisch is gebleken dat de rechte keuken de meest verkochte keuken is. Of ze, landelijk gezien, daadwerkelijk de voorkeur genieten boven een hoekkeuken is niet bekend. Feit is wel dat de meeste oudere woningen niet de mogelijkheid bieden iets anders te plaatsen. Het zou daarom net zo goed meer noodzaak dan voorkeur kunnen zijn.

Keukenloods.nl heeft inmiddels ontdekt dat wil men zich als bedrijf een stevige marktpositie verwerven men zich beter niet op een bepaalde doelgroep richt maar op alle lagen van de bevolking. Om die reden heeft de ontwerpafdeling er veel tijd en energie ingestoken om ook van zogenaamde ‘simpele rechte keukens’ echte keukenjuweeltjes te maken. Door te spelen met keukenelementen door bijvoorbeeld kasten dieper of juist minder diep te maken, het traditionele schopboard weg te laten of de achterwand en het aanrecht tot een geheel te verwerken ontstonden er verrassende keukenopstellingen. Dit zet keukenruimtes met beperkingen, door gebrek aan vierkante meters en de aanwezigheid van storende elementen als ramen en deuren, plots in een heel ander perspectief.

Hoekkeukens

Hoekkeukens in de vorm van een L of een U, al dan niet in combinatie met een kookeiland of een verlengd werkblad wat tevens als eettafel dienst doet. Wanneer de indeling van de woning het toelaat bieden zulke keukens de meeste mogelijkheden. Net als in een professionele keuken heeft de gebruiker alles onder handbereik en kan de routing zo kort mogelijk gehouden worden. In een hoekkeuken werkt men daarnaast gemakkelijker met meerdere personen. Bij hobbykoks die graag uren in de keuken bezig zijn en huishoudens waarbij het verzamelpunt de keukentafel is, is de hoekkeuken zonder meer favoriet.

Keukenapparatuur

Keukenloods.nl is officieel dealer van de meeste merken van huishoudelijke apparatuur. Niet alleen heeft de klant volop keus in keukenapparatuur van merken als Miele, Bauknecht, Candy, of AEG maar ook Zanussi, Samsung, Liebherr en Whirlpool zijn ruim vertegenwoordigd. Het goed gesorteerde assortiment beperkt zich niet alleen tot apparaten die in de keuken gebruikt worden zoals kooktoestellen, keuken- en afwasmachines maar omvat tevens wasmachines, stofzuigers, elektrische haarden en barbecues. Om de klant tegemoet te komen in de vaak toch grotere uitgaven van vernuftige keukenapparatuur kan deze gebruik maken van een zogenaamde ‘dagprijs’. Het systeem is voor snelle beslissers die van te voren precies weten welk merk en typenummer ze van een bepaald apparaat nodig hebben. De klant plaatst de order direct bij de inkoopafdeling waarna het gevraagde artikel, tegen een lagere ‘dagprijs’ met de andere bestellingen meekomt.

Het spreekwoord luidt dat men niet tegelijkertijd alle heren kan dienen. Als ondernemer trekt men immers de meeste klanten met prijsgunstige aanbiedingen en gratis service. Keukenapparatuur wat eigenlijk de ‘must have’ is voor elke keukenprins(es), maar budgettair niet voor iedereen haalbaar is, komen dan ongewild in het onderste segment van een website terecht. Bij Keukenloods.nl hebben ze dat ook niet kunnen voorkomen waardoor jammer genoeg de 6th sense technologie van Whirlpool helemaal onderaan terecht is gekomen. Vanuit daar kan men vervolgens doorklikken naar een afzonderlijke pagina, die dan alles weer goedmaakt.

6th sense technologie

Whirlpool is een van die innovatieve merken die een lijn hebben ontwikkeld van slimme keukenapparatuur. Dat houdt in dat deze apparaten uitgerust zijn met gevoelige sensoren waardoor zij heel veel zelf kunnen. Zo weet bijvoorbeeld een slimme oven precies wanneer een product gaar is of wanneer er eventueel een vochtinjectie moet plaatsvinden. Tevens is deze apparatuur te bedienen vanaf een smartphone of pc en zijn ze aan te sluiten op een centraal huisbesturingssysteem. Dat aan het ontwerp van deze apparaten net even meer aandacht is besteed is ook goed te zien aan de perfecte designafwerking.

Cooking factory

Zo rond 2010 toen het met de landelijke economie niet zo best ging stagneerde ook de verkoop van keukens enigszins. De consument ging op zoek naar goedkope budget keukens zonder er bij stil te staan dat een keuken op maat van de keukenspecialist helemaal niet zo veel gek duurder is. Toen ook de keukenadviseurs aangaven meer ‘tools’ nodig te hebben om de klant een goed beeld te kunnen schetsen, heeft de Keukenloods.nl een denktank in het leven geroepen. De opdracht luidde: het verbeteren van het keukenloodsconcept. Vanzelfsprekend was dat geen simpele opdracht. De keukenbusiness was al tientallen jaren een gevestigde orde waarin er stevig tegen elkaar geconcurreerd werd en kom dan maar eens met iets nieuws. Toch zijn de wizards van Keukenloods.nl erin geslaagd met een uniek nieuw concept te komen. Het geesteskind kreeg de naam The Cooking Factory.

Keukenloods XXL Zaandam

De in 2013 aan het XXL filiaal in Zaandam toegevoegde kookwinkel The Cooking Factory gaf de keukengigant de boost die het nodig had. Deze succesvolle actie plus de ruggensteun van de Mandenmakers Groep heeft ervoor gezorgd dat Keukenloods.nl vandaag de dag een van de toonaangevende keukenzaken van Nederland is.

The Cooking Factory is een meer dan ruim gesorteerde kookwinkel waar men keukenattributen, hulpmiddelen, glaswerk en serviezen vindt die perfect aansluiten bij de keukens uit de showroom. De combinatie van keukens en benodigdheden maakt de Keukenloods.nl enig in zijn soort. Werkelijk alles wat men zich maar kan bedenken op het gebied van keukens en culinair plezier staat in Zaandam XXL opgesteld en is ook meteen te proberen.

In The Cooking Factory worden regelmatig demonstraties door professionele koks en workshops gegeven. Op deze manier hoeft de klant niet alleen aan te nemen dat de Italia4YouPizza-oven een oven is waarin hij verrukkelijke pizza’s bakt, maar kan hij dat ook zelf ondervinden. Als aanvulling op het XXL keukencenter heeft The Cooking Factory op deze manier een tweeledige functie. Ten eerste kan men er alles vinden om de nieuwe keuken helemaal tip top aan te kleden en ten tweede kookapparaten waarover men nog twijfelt, of men ze wel zal kopen, van te voren proberen. De thema’s van de demonstratie zijn afgestemd op de promotieartikelen van de desbetreffende actie en wijzigen zich wekelijks.

Samenwerkende bedrijven

Om nog maar eens een spreekwoord aan te halen; “schoenmaker blijf bij je leest”. De Keukenloods is van mening dat een ieder op best is in zijn eigen vakgebied. Zij hebben verstand van keukens en een aannemer in de montage en installatie ervan. Per regio heeft men daarom samenwerkingsverbanden opgezet met plaatselijke klus- en installatiebedrijven die in eerdere projecten bewezen hebben hoge kwaliteit installatiewerk te kunnen leveren.

De bestelde keuken wordt door PostNL of de eigen bezorgdienst geleverd. De rest van de plaatsing en installatie wordt verzorgd door de externe partner(s). Indien men overdag niet kan doen ze bij de Keukenloods niet moeilijk over avonden, zaterdagen of zondagen. Vanzelfsprekend in overleg met de monteur en/of aannemer is het geen probleem op deze tijden de aankoop te laten leveren en installeren. Als klant is men niet verplicht om de installatie door een van de geregistreerde installateurs te laten verzorgen. De lijst met ‘partners’ op Keukenloods.nl is er alleen om aan te geven dat de Zaandamse keukengigant met deze ondernemers goede ervaringen heeft. Zie het als een stukje service in zekerheid.

De bestelling zelf ophalen kan natuurlijk ook. Een complete keuken ophalen zal niet zo vaak voorkomen maar een kooktoestel, koffieapparaat of wat losse kastjes kunnen gemakkelijk in de eigen auto. Het bespaart je als klant de moeite van het thuisblijven en je hebt het aangekochte artikel direct in je bezit. Afhalen kan, na overleg, in alle fysieke winkels en aan de afhaalbalie in het magazijn in Opmeer. Een afspraak maken is niet nodig. Als bewuste consument echter weten we echter allemaal dat van te voren even bellen nooit geen kwaad kan. In het magazijn is het niet mogelijk cash te betalen maar men kan er wel pinnen.

Orderstatus en aankoopvoorwaarden

Net zoals bij veel online winkels is het mogelijk de bestelling te volgen via een zogenaamd ‘track and trace’ systeem. Na het aanklikken van Orderstatus op de Klantenservicepagina verschijnt er een veld waar men het ordernummer van de bestelling en de postcode van het bezorgadres in kan voeren. Zo is het mogelijk de keuken te volgen vanaf het moment van bestelling totdat hij thuis afgeleverd wordt. Dat is fijn want zou er onverhoopt bij de administratie van de Keukenloods iets niet helemaal goed zijn gecommuniceerd kan men zelf tijdig ingrijpen.

Tot slot kan het voorkomen dat men als klant om welke reden dan ook afziet van de koop en de order afbreekt of de bestelling terug wil zenden. Aan producten als keukens die als maatwerk geleverd worden of apparaten die behoorlijk krasgevoelig zijn hangen bepaalde voorwaarden. Keukenloods hanteert daar geen andere regels voor dan vergelijkbare bedrijven waarbij er ‘special products’ geleverd worden.

Voorgaand aan de levering kan in principe elke bestelling, mits geplaatst in de webwinkel, zonder opgaaf van reden kosteloos geannuleerd worden. Een reeds ontvangen artikel retourneren dient binnen zeven dagen te gebeuren waarbij het ongebruikt en in de originele verpakking aangeboden dient te worden. Voor speciaal op maat vervaardigde keukenonderdelen gelden andere voorwaarden. Ondanks dat een en ander duidelijk op de website vermeldt staat neemt men in dergelijke situaties het best contact op met de klantenservice.

3 REACTIES

  1. goedendag,

    wij hebben een offerte van de keukenloods gekregen voor 4 apparaten van Neff. We willen deze namelijk los kopen van de keuken die we uitrekenen bij een keukenbedrijf. De korting val me wat tegen. bijna zelfde als keukenofferte. Hebben jullie ervaring met andere aanbieders die het voor een lager bedrag doen?

    • Dat is een beetje lastig om in te vullen. Keukenloods heeft meerdere concurrenten die hetzelfde bieden. Kijkt u eens op https://www.inbouw.nl of https://www.123apparatuur.nl dat zijn de grotere aanbieders. Misschien kunt u ook een deal maken met uw keukenleverancier, dan heeft u alles in 1 hand. U kunt ook keukenloods bellen en vragen of ze nog een lager aanbod willen doen.

  2. Onzin.

    Het is allemaal dezelfde mandemakers maffia. Voorbeeld; bij de keukenkampioen konden wij zogenaamd geen inbouwkoelkast vanaf 173cm kopen onder de 2.000 euro.

    Maar op keukenloods zijn ze wel volop aanwezig. Nota bene van dezelfde organisatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in