De vernieuwde exclusieve serie Siemens Studioline

0
11857
Siemens Studioline

Is de vernieuwde Siemens Studioline  goed nieuws voor u als consument of voor de keukenspeciaalzaken?

Siemens keukenapparatuur

Als u op zoek bent naar iets bijzonders dan zult u verheugd zijn over de exclusieve lijn keukenapparaten wat dit merk sinds dit jaar in de markt zet. Als onderdeel van de BSH groep, waar ook merken als Bosch, Neff en Gaggenau  onder vallen, is Siemens voor het grote publiek de bekendste naam.  De inbouwapparaten van Siemens hebben al jaren een goede naam van duurzaamheid en prijs/kwaliteitverhouding. Met de komst van internet zag het merk steeds meer omzet via gespecialiseerde internetbedrijven binnenkomen. Het Europese verkoopbeleid zorgde voor extreme prijsverschillen tussen landen, waardoor parallel import welig tierde. Voor de consument betekende dat Siemens keukenapparatuur tegen extreem lage prijzen verkocht werden. Zo laag dat ervoor de reguliere Siemens verkooppunten steeds minder verdient kon worden.

Siemens Studioline

Met Siemens Studioline  krijgen deze bedrijven een programma wat niet via internet verkocht wordt. Eigenlijk is de Studioline  een nieuw leven ingeblazen met een duidelijk exclusief  distributie karakter.

We houden dus de standaard Siemens productlijn, waar de topapparaten zich nu bevinden in de Studioline . Standaard ontvangt u 5 jaar (beperkte) garantie en kunt tegen meerprijs uw garantie verlengen tot 10 jaar. Een beetje povertjes gezien de aanbiedingen van de concurrentie.

Het design van de Studioline  is op details aangepast waarbij de massieve RVS grepen op de ovens het meest in het oog springend verschil is. Het TFT display met blauwe letters ziet er verzorgt uit. De modellen in de ovenserie zijn allemaal voorzien van een handige kerntemperatuurmeter en een volledig uittrekbare telescooprails.

Het design van de compacte (stoom) ovens is goed te combineren met de grotere modellen en sluiten uitstekend bij elkaar aan. Vooral de combinatie met warmhoudladen is uitstekend. Net als luxe broer Gaggenau  biedt de Studioline  2 fraaie kook zone vrije inductiekookplaten. De prijs van deze pronkstukjes is met 4529,00 niet voor iedereen weggelegd.

De disc control bediening van de goedkopere varianten zijn mooi afgestemd op de ovenknoppen.

Afzuigkappen

In het assortiment afzuigkappen biedt  Studioline  een aantal plafondunits aan die tegenwoordig in menig keukenontwerp een dankbare plek zullen vinden. Daarnaast zijn de wandafzuigkappen en eilandafzuigkappen in het herkenbare design van de Studioline  een fraaie aanvulling.

Van een Siemens vaatwasser mag je wat verwachten. Met een zeer laag geluidsniveau zijn alle modellen vaatwassers met een A++ energieniveau uitgerust, geld besparen dus!

Ook de koelkasten kennen dit uitstekende lage energieverbruik.  LED verlichting en stijlvolle inrichting mogen er zijn. Uiteraard zijn de handige vershoudzones (vitafresh) op verschillende modellen leverbaar.

Conclusie

Als consument kunt u wel eens in een lastige spagaat terechtkomen. De keukenvakhandel zal u deskundig adviseren om Siemens Studioline  op te nemen in uw nieuwe keuken. Daar is uiteraard niks mee. Alleen bent u gewend om te shoppen met Siemens, vergelijken op internet. Die vlieger gaat voor Studioline  niet meer op en dat is een goede stap in de juiste richting.

Met Studioline  biedt Siemens een mooi programma, maar het is zeer de vraag of de shoppende consument veel meer wil betalen voor  een aantal kleine design aanpassingen.

Uiteraard kunt u dan voor de gewone “Siemens” lijn gaan, waarbij de prijzen zich toch op een lager niveau begeven.  De keus is aan u……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in