Al jarenlang is Bosch één van de meest geliefde merken in Nederlandse keukens, wanneer het gaat om ovens en fornuizen. Logisch, het Duitse merk staat bekend om betaalbare maar desondanks oerdegelijke producten. Gebruikscomfort en duurzaamheid staan hoog in het vaandel. Bosch heeft zijn uitstekende reputatie voornamelijk opgebouwd met de productie van traditionele fornuizen, bestaande uit een oven en een gaskookplaat. Maar inmiddels ontwikkelt het bedrijf vooral elektrische fornuizen, maar ook fraaie designfornuizen.

Elektrisch fornuis

Tientallen jaren geleden al ontwikkelde Bosch de eerste elektrische fornuizen, dus fornuizen met een elektrische kookplaat in plaats van eentje met gasbranders. Deze fornuizen kun je vandaag de dag nog steeds kopen, met enkele of combi-ovens, maar inmiddels wel in een moderner jasje gestoken. De elektrische fornuizen vallen op door hun strakke uitstraling. Wat daarnaast ook opvalt is het feit dat deze fornuizen weinig knoppen hebben en de aanwezige knoppen zijn erg klein. Dat maakt dat een Bosch fornuis heel gemakkelijk voor iedereen te bedienen is. En het gebruiksgemak wordt nog vergroot door de vele handige functies, zoals bijvoorbeeld ‘snel voorverwarmen’.

Maximale flexibiliteit met een vrijstaand fornuis

Bosch ontwikkelt zowel inbouw- als vrijstaande fornuizen. Kies je voor inbouw, dan bespaar je natuurlijk ruimte op je keukenvloer en het staat ontzettend strak. Kies je voor een vrijstaand elektrisch fornuis, dan beschik je over maximale flexibiliteit bij het ontwerpen en inrichten van je keuken. Je hebt immers geen inbouwvoorziening nodig, maar kunt het apparaat praktisch overal neerzetten waar je maar wilt.

Fornuis met inductiekookplaat is sneller en veiliger

En kies je voor een elektrisch fornuis met inductiekookplaat, dan komen daar nog een paar grote voordelen bij. Ten eerste kook je op een inductiekookplaat van Bosch veel sneller én zuiniger dan op een traditionele kookplaat. Bovendien is het een stuk veiliger. Bij inductie koken wordt alleen de basis van de pan opgewarmd, niet de kookplaat zelf. Zo verbruik je niet alleen minder stroom, maar brand je ook niet zo snel je vingers meer aan een gloeiende plaat.

Gasfornuizen van Bosch

Natuurlijk heeft Bosch ook nog altijd gasfornuizen in het assortiment. Het grote voordeel van koken op gas is en blijft natuurlijk dat het een stuk sneller is dan elektrisch koken. Bij Bosch heb je de keuze tussen een gasfornuis waarbij zowel de kookplaat als de oven gas gebruikt of één waarbij je op gas kookt in combinatie met een elektrische oven.

Bosch designfornuis

Wil je in jouw keuken wat meer dan een standaard fornuis, dan kun je ook bij Bosch terecht. Het Duitse merk heeft meerdere fraaie design fornuizen in het assortiment, maar eentje is toch wel het absolute boegbeeld. Dit vrijstaande gasfornuis luistert naar de weinig sexy naam HSB735255N. Maar ondanks de saaie naam, is het apparaat allesbehalve saai. Het is een 90 centimeter breed fornuis, met een gaskookplaat, uitgerust met een wokbrander. De oven van het fornuis heeft een inhoud van maar liefst 112 liter. Dankzij de speciale verwarmingswijze 3D warme lucht Plus, kan je tegelijkertijd op drie niveaus bakken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in