Kokend heet water in een handomdraai met de Water dispensers van Dornbracht

0
1202

Wil je in je keuken het gemak ervaren van kokend heet water binnen een seconde? Dat kan dankzij een slimme innovatie van Dornbracht. De Duitse kranenfabrikant heeft namelijk water dispensers ontwikkeld voor de succesvolle series Tara Ultra en Lot. De water dispensers zijn een bijzonder praktisch systeem met een kraan, een waterfilter en een heet watertank. Door middel van één enkele druk op de hendel kunnen de water dispensers direct kokendheet water leveren met een temperatuur van 93 graden Celsius. Op die manier kun je voortaan razendsnel koffie of thee bereiden. Maar ook voor het hygiënisch reinigen van bijvoorbeeld babyflesjes of het verwijderen van extreem hardnekkige aangekoekte etensresten op je borden is dit natuurlijk ideaal.

Twee varianten voor heet of koud water

De waterdispensers van Dornbracht zijn verkrijgbaar in twee varianten. De eerste is de Hot Water Dispenser, die ontwikkeld is als pure heetwaterbron voor in je keuken. Daarnaast is er de Hot & Cold Water Dispenser, die, zoals de naam al doet vermoeden, functioneert als een gecombineerde heet- en koud waterbron. De bediening is even comfortabel als eenvoudig. Voor koud water duw je de hendel naar achter en voor gebruik van de heet water kraan haal je de hendel naar voren.

Verschillende designs voor series Tara Ultra en Lot

De designs van de water dispensers zijn zo ontwikkeld dat ze perfect aansluiten op de twee totaal verschillende keukenseries van Dornbracht: Tara Ultra en Lot. Dornbracht is een innovatieve en toonaangevende fabrikant van badkamer- en keukenkranen. Dit Duitse familiebedrijf is groot geworden, omdat het staat voor hoogwaardige kwaliteit door middel van geavanceerde productie en een innovatief design. Dat zie je terug in de schitterende design series die men ontwikkelt.

Tara Ultra serie: slank en ergonomisch

De Tara Ultra serie wordt gekenmerkt door een formeel slank design. De kraan heeft een ronde uitloop en een ergonomisch geplaatste greephendel. Deze serie is ontwikkeld als moderne interpretatie van de serie Tara Classic, maar is volledig afgestemd op de keuken. Zo biedt de bijzonder hoge, slanke uitloop van de kranen in deze serie extra bewegingsvrijheid en ruimte. Hierdoor kun je heel gemakkelijk met bijvoorbeeld grote pannen werken. Deze water dispenser kan dankzij zijn terughoudende design met de meest uiteenlopende kleuren en materialen worden gecombineerd. De prachtige vorm komt echter het beste tot zijn recht in combinatie met eenvoudige materialen.

Dornbracht Lot serie: sculpturaal en minimalistisch

De variant die voor de serie Lot ontwikkeld is, valt op door een spectaculair uiterlijk. Het is een architectonische kraan, met een sculpturale uitstraling. Hij is bijzonder hoekig en heeft een buitengewoon vlakke, uit één stuk vervaardigde uitloop. Hiermee heeft Dornbracht een Water Dispenser ontwikkeld met een absoluut unieke vormentaal. De water dispenser uit de Lot serie komt het beste tot zijn recht in een strakke, minimalistische, moderne keuken. Met name in de uitvoering platina mat zorgt hij voor een perfecte balans tussen strakke lijnen en natuurlijke materialen.

Dornbracht verdeelt je keuken in zones

Bij de ontwikkeling van haar producten verdeelt Dornbracht de keuken in zones, de zogenaamde Water Zones. Op die manier creëert men een werkplek, waar de uiteenlopende werkzaamheden in aparte, ruimtelijk gescheiden zones plaatsvinden, net als in een professionele keuken. Zo heeft Dornbracht een geheel nieuw concept bedacht voor de keuken als leef- en werkruimte. De verschillende zones worden aangeduid met de termen Preparing, Cooking, Cleaning en Drinking. Voor iedere zone zijn er aparte, op die zone afgestemde, mengkranen en spoelbakken. Daarnaast ontwerpt Dornbracht ook snijplanken, van eikenhout of van zwarte kunststof.

Water Zone Drinking

De Water Dispensers zijn speciaal ontwikkeld om te gebruiken in de Water Zone Drinking. Binnen het concept van de keuken verdeeld in zones, is dit de zone die tegemoet moet komen aan de wens naar een eigen drinkwaterbron in je keuken. Zowel de Hot Water Dispenser als de Hot & Cold Water Dispenser zijn verkrijgbaar in twee uitvoeringen, namelijk met een chroom of een mat platina oppervlak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in