Kleuren zijn ontzettend belangrijk in ieder interieur. Kleuren zorgen voor sfeer en uitstraling en doen wat met je. Groen staat bijvoorbeeld bekend als een rustgevende kleur, terwijl geel juist meer vrolijk en sprankelend is. Wit is steriel en zakelijk. In keukens wordt al sinds jaar en dag veel wit gebruikt, bijvoorbeeld witte tegeltjes, keukenkastjes en natuurlijk is er veel witte keukenapparatuur te koop. Maar een van de trends op interieurgebied van de laatste tijd is het gebruik van aardse kleuren en warme tinten in je huis. Veel mensen zijn een beetje uitgekeken op het vele wit en willen graag een warmere uitstraling in hun woning creëren.

De keuken als het hart van je woning

De keuken wordt in steeds meer huizen echt het hart van het gezinsleven en daarmee ook het centrum van het interieur. Je keuken mag opvallen, maar moet ook een warme sfeer uitstralen en uitnodigen om gezellig bij elkaar te zijn. Ook in de keuken zie je daardoor steeds vaker aardse kleuren terugkomen. Met name in combinatie met een klassiek of landelijk keukeninterieur en natuurlijke materialen, zoals hout of natuursteen.

Aardse kleuren: alle kleuren uit de natuur

Met aardse kleuren worden in feite alle kleuren bedoeld die je in de natuur terug kunt vinden. Je kunt hierbij dus denken aan bruin en grijstinten, maar evengoed ook aan groen, geel, rood of blauw. Wanneer je kiest voor een neutraal kleurenpalet, kun je meer diepte en warmte creëren door af te wisselen met verschillende materialen. Je kunt er ook voor zorgen dat er contrast ontstaat door een aantal donkere elementen toe te voegen. Of door fellere natuurlijke kleuren toe te voegen, zoals blauw, geel of groen. Zo creëer je een heel fris effect. Ook door een paar planten toe te voegen kun je prachtige resultaten bereiken.

Bruin en grijstinten combineren met natuurlijk materialen

Een kleur die je steeds meer in keukens terugziet, is bruin. Dat klinkt misschien als een saaie kleur, maar niets is minder waar. Bruin is een kleur die je heel goed met vele andere kleuren en materialen kunt combineren. De bruine aardse kleur die je steeds vaker in keukens terugziet, straalt geborgenheid en comfort uit. Het is een warme, elegante en stijlvolle kleur. Grijstinten kun je ook perfect combineren met heel veel natuurlijke materialen, zoals hout, koper en kurk. Hout en koper in je keuken zorgen voor een warme sfeer, maar het gebruik van koper past bijvoorbeeld ook perfect in een keuken met een zogeheten industriële look.

Veel inspiratie in bladen en op internet

Door het gebruik van aardse kleuren komen natuurlijke materialen zoals natuursteen, graniet en hout nog beter tot hun recht. Het is echter niet eenvoudig om de perfecte combinatie van kleuren en materialen te vinden. Gelukkig is er al een tijdje een trend dat er steeds meer keukens met natuurlijke kleuren en materialen verkocht worden. Het gevolg is dat er inmiddels in interieurbladen en op allerlei websites en blogs de meest fraaie voorbeelden te vinden zijn van keukens met aardse kleuren. Dus ga er eens een uurtje voor zitten en laat je inspireren door de vele prachtige voorbeelden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in