Prachtige Miele inductiekookplaten met geïntegreerde werkbladafzuiging

0
26765
miele werkbladafzuiging

Op deze zaten de echte Miele liefhebbers ongetwijfeld te wachten. Een inductiekookplaat met geïntegreerde werkbladafzuiging, het mag bij een topmerk niet in het aanbod ontbreken. Miele biedt met de KMDA 7774 FL en de KMDA 7774 FR 2 oplossingen waarmee u een alternatief heeft voor de gevestigde aanbieders als Bora en Novy. Het zuid-Duitse merk heeft dit jaar haar hele verkoopbeleid overhoop gegooid. Al jaren waren de internet verkopen een doorn in het oog voor de keukenvakhandel. Miele heeft ervoor gekozen een duidelijke prijsstrategie te gaan hanteren, dat betekent dat de prijzen die u op internet ziet ook gelijk zijn aan de prijzen welke u in een keukenzaak voorgeschoteld krijgt. Netto prijzen duidelijk en helder voor iedereen, een goede zet!

Inductiekookplaat met powerflex zones en werkbladafzuiging van Miele

De voordelen van een kookplaat met afzuiging zijn bekend. Met Bora als innovator is het product steeds meer een begrip aan het worden. Geen hinderlijke afzuigkappen meer die voor uw neus hangen. Het grootste voordeel. Ook de design mogelijkheden, vooral in planningen met kookeiland zijn aansprekend.  Uiteraard vraagt de planning nog wel enige aandacht.

Miele onderscheidt zich in degelijke producten met een uitstekende kwaliteit. Eens een Miele altijd een Miele, is het credo welke zeker in de oudere generaties opgaat. Misschien hebben ze eerste de kat uit de boom gekeken voordat er een kookplaat met afzuiger aangeboden kon worden.

Aansprekende product kenmerken

Als je je in een markt begeeft waar al meerdere aanbieders van inductiekookplaten met geïntegreerde afzuiging opereren, zal je wel met wat onderscheidend moeten komen. Dat oordeel zal ik nu nog niet vellen.

De 2 varianten (KMDA 7774 FL en de KMDA 7774 FR) verschillen van elkaar in 1 opzicht. De FL variant is een vlakinbouw versie. De FR variant opbouw met rvs randen. De overige specs zijn hetzelfde.

Powerflex zones en twinbooster

Het hoort eigenlijk wel bij een inductiekookplaat van niveau. Van de 4 inductiezones zijn er 2 powerflexzones. Een minimum. Met powerflex heeft u meer vrijheid de pan willekeurig te plaatsen. Pannen van verschillend formaat kunnen handig naast elkaar worden geplaatst. Met de twinbooster kunt u het vermogen van de kookplaat naar 1 zone omzetten. Hiermee creëert u een ongekend vermogen (7.3Kw). Super snel aankoken of wokken behoren dan tot de mogelijkheden. Het vermogen van de verschillende kookzones is uitstekend te noemen. De power flex zones kennen een vermogen van 3000 Watt met booster 3650 Watt. De andere kookzones hebben een vermogen van 3500 watt met booster zelfs 4800 Watt.

De werkbladafzuiging heeft een vermogen (intensief stand) van maximaal 570 m3/h. Hiermee blijft het toch wel wat achter bij andere aanbieders.

Eigenschappen

Zoals we dat kennen van de inductiekooplaten van Miele zijn hier ook weer meerdere handige functies ondergebracht. De warmhoudfunctie is een hele prettige functie. Niet zelden zult u gerechten even willen warmhouden, zonder dat deze verder doorgaren. Met de warmhoudfunctie is deze functie binnen hand bereik. Ook de stop en go functie zal u kookgenot vergroten. Hiermee zet u alle kookzones tegelijk terug op de laagste stand. Ideaal als u de kinderen even van school moet halen.

Met de timer krijgt u een digitale kookwekker welke duidelijk afleesbaar is. De timer zorgt ervoor dat een zone na de verstreken tijd automatisch uitschakelt. De bediening van de kookplaat werkt intuïtief en is minder gevoelig voor vieze vingers.

Energiezuinigheid

Deze inductiekookplaat met werkbladafzuiging van Miele herbergt een aantal energiebesparende zaken in zich. Allereerst is de nieuwe ECO motor. Deze werkt op gelijkstroom. Hierdoor gebruikt het apparaat tot wel 70% minder stroom. De inductiekookzones werken niet met stralingswarmte hierdoor wordt er tot wel 30% minder energie gebruikt. Een en ander leidt dan ook tot een mooi A energielabel.

Schoonmaken

De werkbladafzuiger is eenvoudig te reinigen. Mocht u onverhoopt een pan laten overkoken dan kunt u het vetfilter eenvoudig verwijderen. De gesloten binnenzijde is simpel te reinigen zonder dat u in kontakt komt met de motor. Het vetfilter, op indicatie, kunt u eenvoudig in de vaatwasser reinigen. Het hoogwaardige RVS van dit 10 laags filter verkleurt niet. Als u kiest voor een recirculatie oplossing dan zult u eens in het jaar de zgn Longlife air clean filter ” schoon moeten bakken”. Het regeneren van dit filter doet u in uw (Miele) oven.

Inbouwen

Iedere werkbladafzuiging  heeft zo zijn specifieke kenmerken. Ook voor de Miele werkbladafzuiging geldt dat. De inductiekookplaten hebben een afmeting van 800 x 520 MM, vergelijkbaar met andere aanbieders. Niet onbelangrijk is de inbouwdiepte van 194 MM. Dit betekent dan ook dat u een lade onder het kookveld moet inleveren. Indien U kiest voor recirculatie dan zult u een ombouwset voor luchtcirculatiesysteem en bijpassend filter moeten bestellen. Deze ombouwset past onder een plint van minimaal 10 cm en wordt in de plint ingebouwd. De gezuiverde lucht wordt dan terug in de ruimte geblazen.

Afhankelijk van uw aanrechtblad diepte zult u met de diepte van de laden onder de kookplaat rekening moeten houden. De motor onder kookplaat kan gedraaid worden waardoor u ook naar rechts en links kunt afvoeren.

Prijzen

De Miele KMDA 7774 FL en de KMDA 7774 worden verkocht tegen resp. € 3349,00  en  €3299,00. Deze prijzen zijn vergelijkbaar met die van de Novy one. Voor € 349,00 koopt u de ombouwset en vervolgens betaald u € 219,00 voor een bijpassend koolstoffilter. Laatste kent een levensduur van 3 jaar.

Algemeen beeld

Miele heeft met de inductiekookplaat met geïntegreerde werkbladafzuiging een leemte in haar assortiment ingevuld. Dat het een succes gaat worden staat buiten kijf. Of het de beste oplossing in de markt durf ik niet zo te zeggen. Het vermogen van de verschillende kookzones is indrukwekkend en een duidelijk pluspunt. Over het design valt te twisten, en de prijsstelling is des Mieles, premium plus.

Wilt u een gedegen advies over deze Miele kookplaat of wilt u een keuken in stijl passend bij deze kookplaat, kijk dan bij Werkbladafzuiging.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in