Klassieke keuken en klassiek modern: ook nu weer heel modern

0
2078
Klassieke keuken

Een klassieke keuken is niet alleen mooi, maar tevens luxe én tijdloos. Daarnaast is deze keuken stijl niet alleen een lust voor het oog: ook geniet je met een keuken als deze van de vele voordelen en de gewenste gemakken. Deze brengt sfeer, warmte en stijl en zorgt dat je je direct thuis voelt tijdens het kokkerellen. Met een klassieker breng je nostalgie en luxe tezamen: een perfecte combinatie voor de ideale keuken. Ontdek het aanbod van de mooiste keukens en vind de perfecte klassieke keuken op keuken-prijs.nl.

Alles is mogelijk met een klassieke keuken

Met een klassieker kan je alle kanten op en de mogelijkheden zijn eindeloos. Van bewerkte deurtjes en frontjes tot meer neutraal en afgewerkt met glas: het kan allemaal binnen deze stijl. Bij keuken-prijs vind je een overzichtelijk en zorgvuldig opgebouwde lijst met de mogelijkheiden in keukens en het bijbehorende prijskaartje. Zo weet jij welke klassieke keuken tot jouw opties behoort en, belangrijker: vind jij de ideale keuken, waar je al zo lang van hebt gedroomd. Een perfecte keuken vind je snel en gemakkelijk bij keuken-prijs.nl.

Met zorg en oog voor design

Onze database, welke bestaat uit vele diverse keukens afkomstig van verschillende topmerken, is met uiterste zorg opgesteld. Met een oog voor design en gevoel voor stijl en smaak, zijn wij er trots op de mooiste keukens te mogen aanbieden. Geniet van een brede collectie aan klassieke keukens, waardoor jij straks gegarandeerd de eigenaar bent van een keuken zoals jij deze wenst. En het mooiste is: een klassieke keuken hoeft niet duur te zijn. Dankzij de mogelijkheid tot prijzen vergelijken vind je bij keuken-prijs.nl binnen enkele klikken duidelijkheid en overzicht. Kom niet voor onverwachte verrassingen te staan en neem alle tijd voor het vergelijken van de opties en mogelijkheden.

Diverse topmerken

Binnen onze database vind je klassieke keukens, afkomstig van diverse topmerken. Van een origineel Franse stijl tot een typisch Engels tintje: er is altijd een keuken waar jij van hebt gedroomd. De keukens binnen onze database zijn stuk voor stuk van hoge kwaliteit, waardoor wij jou niet alleen een breed aanbod maar tevens ook de beste keukens kunnen voorschotelen. Want een nieuwe keuken kopen is een serieuze zaak en dat weten wij. Een uitgave als deze doe je wellicht slechts één keer en juist daarom is het belangrijk te gaan voor de keuken die precies past bij jouw stijl en smaak. Keuken-prijs.nl begeleid jou daarin graag, zodat je binnen de kortste keren kunt genieten van de klassieke keuken die je altijd hebt gewild.

Klassieke moderne keuken: de kunst van het combineren van beide

De klassieke moderne keuken is echt een nieuwe modetrend in keukendesign tegenwoordig. Klassiek design komt voort uit de Victoriaanse en Art Deco stijl en haalt z’n inspiratie ook uit de Grieks-Romeinse periode. Dit alles gecombineerd is wat men noemt klassiek interieurdesign. Maar hoe combineer je deze stijl met het gemak en comfort dat mensen verwachten van een moderne keuken? Het is net het zoeken van dit evenwicht, het maken van de juiste combinatie tussen klassieke en moderne elementen dat het zo interessant maakt te proberen een klassieke moderne keuken te creëren.

De juiste kleuren

Wat betreft het keukenmeubilair voor een klassieke moderne keuken zoekt men best naar een combinatie van moderne stijl en klassieke stijl met minimalisme. Wat ook kan is te proberen een moderne stijl te combineren met een eenvoudige stijl. Het typische kleurenpalet voor een klassieke moderne keuken is niet te uitbundig: bruin, beige, zwart of chocoladebruin zijn de meest geschikte tinten. Deze mogen echter best gecombineerd worden met iets modernere kleuren zoals grijs, zilver, wit of grijsblauw-achtige tinten.

Accessoires zijn altijd belangrijk bij het creëren van een stijl maar de kunst bij het ontwerpen van een klassieke moderne keuken zit hem erin niet te overdrijven met deze accessoires. Ook hier is de sleutel weer eenvoud.

De vraag is ook vanuit welke keuken je vertrekt om je klassieke moderne keuken op te bouwen. Heb je een oud huis met een klassieke keuken? Probeer dan zoveel mogelijk elementen hiervan te bewaren bij de renovatie. Er is een groot aanbod aan retro-bouwmaterialen die je kan gebruiken mocht je toch delen van de keuken moeten vernieuwen. Zo is er een grote markt voor bijvoorbeeld retro-verlichtingselementen, nieuwe maar klassiek uitziende vloeren, kranen, kookfornuizen, deuren… Als je bij jouw in de buurt niet meteen een leverancier van deze materialen kan vinden dan is het internet de bron bij uitstek om deze tegen goede prijzen te kunnen kopen.

Evenwichtsoefening

Klassiek en modern kan heel goed gecombineerd worden in keukendesign. Maar het is een evenwichtsoefening. Het vergt veel selectiewerk om net die elementen te kiezen die er klassiek of zelfs antiek mogen uitzien maar ook niet teveel van dit soort elementen aan te brengen zodat het evenwicht niet verstoord wordt. In een klassieke moderne keuken kan je perfect een roestvrijstalen aanrecht combineren met een 18e-eeuwse bijenkorfoven. Het zal je gasten en bezoekers een moment doen nadenken over de geweldige evoluties die onze keukens hebben doorgemaakt. Maar het contrast mag niet in kitsch vervallen natuurlijk.

Een goede basis om de combinatie van klassiek en modern in je keuken te maken is door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat je al het keukenmeubilair klassiek houdt maar hier en daar wel moderne accenten aan te brengen in het keukenmateriaal dat je gaat gebruiken. Zo hou je de warmte van de klassieke stijl maar kan je tegelijk profiteren van het gemak en comfort die moderne keukentoestellen ons brengen. Uiteraard moet je bij het selecteren van deze keukentoestellen dan wel rekening houden met hun decoratieve aspect en de mate waarin ze goed combineren met je klassieke interieur.

Inrichten is een uitdaging!

Een klassieke keuken inrichten vergt veel inspiratie en vaardigheid. Het is een hele kunst om alles zo samen te brengen dat het een evenwicht vormt en werkt. Maar dat is nu juist de uitdaging en wat het zo boeiend maakt. Als je erin slaagt heb je in elk geval een unieke, stijlvolle en tijdloze keuken gecreëerd die je nog veel bewonderende blikken en complimenten zal opleveren!