Alles wat u over de aanschaf van afzuigkappen moet weten

0
4182
afzuigkappen

Wat is een nieuwe keuken zonder een goed afzuigsysteem? We kunnen er niet meer zonder. Waar we vroeger nog een raampje open deden tijdens het koken, zijn tegenwoordig de eisen op een hoger plan gekomen. Waaraan moet een afzuigkap voldoen? Waar moet u opletten? Welke type afzuigkappen zijn er en wat is de invloed van de prijs van een afzuigkap op uw keuken? Zomaar een aantal vragen waar u bij het kopen van een nieuwe keuken tegen aan loopt.

Afzuigkappen in alle soorten en maten

Afzuigkappen zijn er in alle soorten en maten en vaak ziet de klant de bomen door het bos niet meer. Afzuigkappen worden steeds mooier en mooier maar ook steeds beter. Tegenwoordig zijn er ook afzuigkappen die in het aanrechtblad zijn verwerkt, erg mooi maar ook heel duur. Om u te helpen bij het uitzoeken van de juiste afzuigkap hier enkele punten waar u op moet letten als klant:

1) welke type afzuigkappen zijn er ?

Er zijn verschillende type kappen, de plek waar de afzuigkap komt is bepalend. Meest voorkomend een wandafzuigkap, de naam zegt het al deze wordt aan de wand gemonteerd. Daarnaast kennen we de afzuigkappen die aan het plafond komen ( de zgn.eilandafzuigkappen en plafondinbouwunits). Een laatste groep afzuigkappen worden op (of in) het werkbladen geplaatst. Deze worden aangeboden onder de namen werkbladafzuigkappen.

2) welke afzuigkap past in mijn keukenontwerp.

Het mag voor zich spreken dat een wandafzuigkap, een wand benodigd heeft om op te hangen, en niet boven een keukeneiland komt. Alle overige type afzuigkappen zijn variabel inzetbaar en de keuze zal afhangen van een aantal overwegingen. De voornaamste zijn prijs, esthetiek, kosten, en ruimte. In een goed keukenadvies worden al deze aspecten tegen het licht gehouden.

3) welke eisen moet ik aan mijn afzuigkap stellen?

Voor bijna elke consument geldt dat het apparaat er voor moet zorgen dat er goed afgezogen wordt. Daarnaast is het geluidsniveau een tweede eis. De derde heeft te maken met het design, we willen een in het keukendesign passend apparaat. Gerelateerd aan al deze aspecten is dan de prijs. Meer vermogen, minder geluid, fraaier design en ingewikkeldere technieken resulteren in een hogere prijs voor uw afzuigkap en (vaak) hogere kosten van uw keuken. Het vermogen, de afstand van de afzuigkap tot aan buiten, het aantal bochten en de diameter van de buis is in hoge mate bepalend voor het geluidsniveau en het afzuigvermogen. Daarnaast moeten we natuurlijk kijken naar de kookplaten, de afmeting van deze en het type! Een grilplaat en frituurpan stellen andere eisen aan de afzuigkap.

4) welke merken zijn er?

Ieder zichzelf respecterend apparatenmerk heeft een brede lijn aan afzuigkappen in het programma. Siemens, Bosch, Miele, Atag, AEG en de vele andere merken bieden u allemaal een uitgebreid pakket aan mogelijkheden. Daarnaast zijn er specialisten. Merken die zich voornamelijk bezighouden met afzuiging. Novy One, Gutmann, wave en ABK zijn een aantal merken die vaak wat meer kunnen en meer aanbieden dan de traditionele keukenmerken. Maatwerk afzuigkappen, fraaie designkappen en innovatieve technieken kunt u bij deze merken in ruime mate vinden. Als u een maatwerk keuken of een keuken in hogere segment koopt zijn dit merken die u zeker moet meenemen in uw oriëntatie.

5) de grootste fout die u kunt maken ….

Bij de aanschaf van een afzuigkap: is dat u zich niet goed laat voorlichten. Er zijn veel interessante ontwikkelingen op het gebied van afzuigkappen. Nogal eens wordt er snel een keukenontwerp gemaakt en geen rekening gehouden met uw wensen. Een goede keukenadviseur heeft als taak u ook die oplossingen te laten zien die misschien wel niet in uw keukenbudget vallen maar waar u achteraf wel extra geld voor had vrij willen maken. Dat is u niet wat extra willen verkopen, maar u goed informeren! Bij keukenprijs kijken wij naar keukenzaken die zich onderscheiden in een goed advies.