Bora kookplaat afzuiging, de revolutie op het gebied van afzuigen

4
61068

Nog maar 7 jaar geleden vraagt Willi Bruckbauer het patent aan voor het eerste kookveldafzuigsysteem. Als Bulthaup verdeler in Duitsland is Willi gewend om met complexe keuken vraagstukken om te gaan. Het idee om luchten af te zuigen daar waar ze ontstaan zorgt voor de omwenteling in de afzuiging in de keukenmarkt. Deze, misschien wel meest spectaculaire vinding in de keukenbranche van het laatste decennium, heet Bora afzuiging.  Overladen met prestigieuze prijzen zoals de red dot  product design award en de plus X award, timmert dit bedrijf stevig aan de weg.

Prijs Bora afzuiging

De kritische consument is al lang de mond gesnoerd. Want in deze kort tijd heeft het bedrijf (ook wetenschappelijk) bewezen het best mogelijke afzuigsysteem te leveren. PUNT. Dat gaat heel veel bedrijven pijn doen en dat is ook zo. De traditionele afzuigkappen bouwers zijn naarstig op zoek naar goed werkende alternatieven. De prijzen laten het nog niet toe, het product in alle marktsegmenten te kunnen aanbieden. Een volwaardig systeem met 4 inductie zones en een bijpassend kookveld afzuiging komt op een prijs van plm. 5000,00. Als we dat vergelijken met een losse inductiekookplaat van een A merk in combinatie met een afzuigkap die de pretenties heeft om dezelfde prestaties te leveren als Bora, dan bent u een zelfde bedrag kwijt. Die keuze heeft u  dan snel gemaakt!

bora afzuigsysteem

Bora Basic

Waar prijs dan nog een onderwerp is heeft Bora inmiddels een nieuwe troef. De Bora Basic. In deze vernuftige inductiekookplaat is de afzuiging centraal geïntegreerd. De in huis ontwikkelde elektronica maakt bedienen van kookplaten en afzuigkappen  tot een feest. Ook hier hebben alle criticasters het nakijken. Het is een perfect werkend systeem. Eenvoudig in te bouwen, ook voor de vervangingsmarkt! Makkelijk om schoon te maken en het zuigt een voetbal door een flessenhals, bij wijze van spreken dan. Dat alles voor een prijs van rond de 3000,00. Voor alle producten van Bora geldt: overtuig uzelf door naar de vele filmpjes te kijken op website van dit bedrijf. The proof is in the pudding. De voordelen van deze techniek gaan natuurlijk veel verder dan alleen een fantastisch werkend en functioneel geheel. Nooit meer een eiland afzuigkap, wat dacht u daar van! Ook al maken we er een designkap van dan nog is het een obstakel en (vaak) een lelijk ding. Het belemmert het zicht en maakt van een keuken ook echt een keuken.  Er blijft allerlei vettigheid aan kleven en in een RVS variant heb je een dagtaak om hem schoon te houden.

Geluidsstil

Het geluidsniveau van een Bora afzuigsysteem is beduidend lager dan van een traditionele afzuigkap. Dat is natuurlijk niet zo gek. Op oorhoogte doet het geluid natuurlijk al veel meer dan op aanrechtblad hoogte.  De Bora geeft een ongekende ontwerp vrijheid. Koken voor het raam behoort nu ook tot de mogelijkheden.  Ondanks dit alles heeft een Bora maar een beperkte ruimte in uw kast nodig. U verliest slechts 1 lade anders gezegd u offert 1 lade op om een super fraaie frontbediening mogelijk te maken, in de Bora professional serie. Deze frontbediening, is zoals alles, van hoge kwaliteit. Een waar genot om aan deze knoppen te draaien en ook om naar te kijken.

Reiniging Bora afzuigsysteem

Bora heeft een 100% cleanrate. Het reinigend vermogen van afzuigkappen gemeten a.d.h.v een DIN norm levert een het onwaarschijnlijke bewijs. De Bora afzuiging zorgt voor een schone lucht rondom uw kookveld.

Verschillende series

Het apparaat wordt geleverd met verschillende kookvelden  in verschillende series. De Classic, Professional en de Basic. Hiermee bedient het bedrijf verschillende marktsegmenten waarbij hobby koks, top koks en de huis en tuin koks allemaal hun hart kunnen ophalen. Ook al hebben de alternatieven zich aangediend (Novy, Gaggenau en Gutmann), geen van deze kunnen daar nog aan tippen. Wilt u een advies op maat over toepassing van werkblad afzuiging in uw nieuwe keuken? Vul dan deze vragenlijst in en ontvang een passend advies!

4 REACTIES

  1. Ik ben nu een week aan het koken op de BORA. Werkt super. Is prachtig (het maakte onze opstelling met koken midden in huis mogelijk) en maakt makkelijk schoon.
    Wel slaan mijn ramen nu meer aan. Wat kan ik hieraan doen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in