Bora Professional Revolutie 2.0 biedt werkbladafzuiging van een hoog niveau

2
15086
Bora Professional Revolutie

Aan de top komen is al een hele kunst, aan de top blijven nog veel lastiger. Bora zorgde inderdaad voor de grote revolutie in de keukenmarkt sinds ik me kan herinneren. Het bedrijf sloeg 2 vliegen in 1 klap, niet alleen was de esthetische vooruitgang een feit, ook werd en passant een beter afzuigsysteem in de markt gezet. De beloning was terecht groot . Als eerste en meest vooruitstrevende producent van kookplaat afzuigsystemen is Bora de onbetwiste marktleider. Met de Bora Basic, Bora Classic en Bora Professional biedt het een compleet en uitgekiend programma aan producten. Alhoewel de Basic serie de meeste aandacht krijgt, mede door de prijsstelling en verkoopaantallen, is het ooit begonnen met de classis en professional. Laatste serie was toe aan een nieuwe stap. En wat voor stap is dat…..

Bora professional revolutie 2.0 PKAS of wel plug and play

Met het ontwikkelen van de nieuwe professional serie koos het merk voor een functioneel en flexibel kookveld afzuigsysteem met een kenmerkende eenvoud. Vooral op bedieningsniveau is deze eenvoud terug te vinden door de perfect communicerende onderdelen.

Het systeem kenmerkt zich door de samenstelling van kookplaten, kookplaat afzuiging, een kanaal , een filter een motor en een muurrooster. Het hele systeem heeft Bora onder de loep genomen en laten we het niet onder stoelen of banken steken, dit is als die mooie bolide van Audi, Mercedes of BMW op uw oprit. Je wil dit hebben in een nieuwe keuken. Voortreffelijke werking, sublieme vormgeving. Alleen al voor de bedieningsknoppen zou ik een vermogen over hebben.

Net las bij de bora basic biedt het PKAS( Professional Kookplaat Afzuiging Systeem) een geïntegreerd systeem wat eenvoudig te bestellen en te monteren is. De inbouwhoogte bedraagt net geen 200 MM!

BORA Professional PKA: kookveldafzuiging

De PKA is een opvolger van de PL540E. Deze variant heeft een inbouw hoogte van maar 176 MM. Flexibel en individueel aanpasbaar is dit een oplossing voor volledige ontwerp vrijheid. Door verschillende aansluitingen op de afzuiging onder aan het systeem kunt u eigenlijk alle kanten op met uw afvoer. Standaard wordt (bij de betere keukenmerken) een bescherming van de onderzijde van uw kookplaat ingebouwd. Die is bij de PKA niet nodig.

Aansprekende eigenschappen

De aanpassingen van de Bora Professional behelzen eigenlijk alle onderdelen. Een indrukwekkende lijst aan verbeteringen:

 • Vernieuwd design
 • Functioneler en eenvoudiger in dagelijks gebruik
 • Sterk verbeterde luchtstroom
 • Verbeterde reiniging van de afzuigonderdelen
 • Nieuwe ontwerp varianten PKAS en PKA
 • Montage eenvoudiger
 • Bedieningsknop vereenvoudigt en verbeterd
 • Nieuwe functie zoals LED vermogensindicator, elektrische afsluitklep, sensor voor afsluitklep, sensor voor vetfilter, automatisch kookvelafzuigsysteem
 • Filter onderhouds indicator
 • Automatische naloop functie

De nieuwe bedieningsknop

Een technisch wondertje verpakt in een oogstrelend design. Deze nieuwe in RVS uitgevoerde bedieningsknop maakt de Bora professional tot een onderscheidend product. De knop herbergt een touch en draaifunctie in een. De massief RVS ring kan eenvoudig verwijderd worden en zo worden schoon gemaakt .Per kookveld worden 2 bedieningsknoppen geïnstalleerd, voor de afzuiging 1 knop.

Kenmerkend voor de Bora professional is de montage van de bedieningsknoppen onder de kookplaten. Deze zeer chique afwerking geeft uw keuken al meteen een bijzondere touch. De vernieuwde knoppen geven een extra dimensie aan deze uitstraling. De verlichte rode cijfers achter het mooie afgewerkte RVS is van een bijzondere schoonheid.

Een combinatie van verschillende kookvelden maakt de Bora professional onderscheidend. Als u een tepan yaki wil combineren met een gaskookplaat en een inductieveld dan is dat mogelijk. Vergelijkbaar met de al jarenlang gangbare domino’s, zoals die bij meerdere inbouwmerken verkrijgbaar is. Vernieuwing is in dit geval ook verbetering. Het systeem oogt meer als een geheel en ook de aanpassing aan het design van de kookvelden heeft een positief effect op de uitstraling.

De verbeterde kookplaten

De vernieuwde kookplaten van de Bora Professional zijn op veel punten verbeterd. Het volledige systeem is beter doordacht en heeft naast technische verbeteringen op een aantal punten een redesign ondergaan. Een wezenlijke verbetering is de effectieve vergroting van het kookveld van de inductiekookplaat. Door gebruik te maken van vierkante Octa spoelen is het kookveld vergroot tot 230×470 MM. Dat betekent meer ruimte voor uw pannen. Fraai is ook de uniforme voegdiepte van 7MM. De bedieningsknop herbergt een aantal zichtbare functies in de knop. Handig en mooi om te zien. De automatische aankookfunctie, een digitale vermogensindicator, een display per kookzone, persoonlijke voorkeursinstellingen, timerfunctie, warmhoud functie en restwarmte indicator zijn een aantal handige functionaliteiten binnen de Bora Professional serie die het koken vergemakkelijken.

Gaskookplaat

BORA Professional gaskookplaat PKG11 heeft ook een totale make over ondergaan. Een van de weinige kookplaten welke gecombineerd kan worden met een werkbladafzuiging. Het resultaat mag er wezen. Zijn voorganger deed ook al uitstekend dienst maar de PKG11 heeft ons hart gestolen. Wat mij bijzonder kan bekoren is de verlaagde pannendrager welke nog maar 20 MM hoog is. Geheel in stijl en gemaakt van topkwaliteit materialen. De vormgeving heeft geresulteerd in een nog  betere afzuiging. Een fijne functie is de mogelijkheid om op 3 niveaus warm te houden, hetgeen in de kook praktijk een welkome aanvulling is. In totaal kent de PKG11 12 standen waarmee u verfijnd uw gastoevoer kunt regelen.

Grilplaat

De grilplaat alia de tepan yaki PKT11van de Bora Professional past uitstekend in het beeld en is als extra kookveld voor de (professionele) thuiskok een aanwinst. Het vernieuwde design in een geborsteld RVS maakt de PKT11 tot een wannehave. Houdt er wel rekening mee dat deze grilplaat vaak als derde kookveld wordt ingezet wat betekent dat u een extra afzuigunit nodig heeft. De temperatuuraanduidingen op de bedieningsknop en de reinigingsfunctie van de grilplaat bieden toegevoegde waarde. In combinatie met een stoomoven zou een grilplaat samen met een inductie kookveld in de regel een afdoende oplossing kunnen zijn. Het is dan wel zaak dat u uw stoomoven ook echt gebruikt. Een goede keuken adviseur legt u dit uiteraard graag uit.

Afvoer van luchten

Bora zou Bora niet zijn als ook over het afvoeren van de lucht nagedacht zou worden. In de Bora Professional serie heeft het merk hier een aantal doeltreffende oplossingen bedacht.

De Ecotube en 3box bieden gezamenlijk een verbetering voor de afvoer van uw kookplaat afzuiging. Door de ovale dwardoorsnede van de ecotube wordt de lucht afvoer sterk verbeterd. Maar liefst 20% minder drukverlies verhoogt het rendement van uw afvoer. De 3box biedt een sterk verbeterde afsluiting van het afvoer kanaal. Met een lagere drukweerstand, bestendigheid tegen slagregens en een 3voudige isolatie (tegen condensvorming) een mooie aanvulling.

Passend bij het Bora ecotube kanaalsysteem is de luchtreinigingsbox plasma ULBP een betere oplossing dan hetgeen voorhanden was. Zoals we van het plasmamade filter weten biedt een recirculatie op basis van deze techniek nog een aantal voordelen. Zo worden niet allen geurtjes onschadelijk gemaakt maar vangt het filter ook pollen, schimmelsporen, virussen en micro organismen op. De luchtkwaliteit wordt daardoor aanzienlijk verbeterd. Dit plasma filter kent een levensduur van plm. 5 jaar. Het filter komt trouwens ook beschikbaar voor de Bora basic en dat is een goede zet.

De Bora Professional revolutie is een geslaagde opvolging van het bestaande systeem. Als enig nadeel zou ik misschien de prijs willen noemen. Het is daarentegen een high end product waar je voor een compleet systeem al gauw minimaal € 5500,00 moet meenemen. Als we dit vergelijken met een luxe fornuis dan kunnen we stellen dat zelfs deze prijs niet te hoog  is. Het biedt voor een moderne keuken, een design keuken maar ook voor een landelijke moderne keuken in ieder geval een extra dimensie waar de liefhebber letterlijk en figuurlijk van zal gaan smullen.

Wilt u weten of er nog andere mogelijkheden zijn? Vul deze vragenlijst in ontvang een passend advies en scherpe prijs voor een kookplaat met afzuiging.

2 REACTIES

  • Wij maken geen offertes voor bora professional. Dat is ook niet iets wat je zomaar via het internet koopt. Allereerst wordt Bora alleen verkocht door partners van het merk en dan moeten ze ook nog partner zijn voor bora professional. De installatie is gecompliceerd en kan alleen door gecertificeerde monteurs gedaan worden. Wij verwijzen u daarom ook graag naar http://www.werkbladafzuiging.nl , specialist op het gebied van kookplaten met afzuiging

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in