ATAG, veel meer dan producent van de bekende gaskookplaten!

0
1849
atag apparatuur

ATAG, `We love cooks`, de nieuwe slogan van ATAG die recht moet doen aan een vernieuwde visie op de toekomst van keukenapparatuur. Een oer-Hollands bedrijf wat in de na oorlogse periode opgericht werd als producent van gasfornuizen en kookplaten. Nog steeds is het misschien wel 1 van de beste bedrijven op het gebied van gaskookplaten en fornuizen, maar de rest van het programma mag er ook zijn.

Over ATAG

ATAG heeft er voor gekozen te luisteren naar de consument en de hobby kok in het bijzonder. Nu zullen meer collega´s dat doen alleen ATAG lijkt de adviezen van de thuis chefs ter harte willen nemen en dit ook daadwerkelijk te vertalen in betere en klantgerichtere producten. Spijker op zijn kop! Heb me altijd al afgevraagd wanneer een bedrijf dit zou oppakken. Waarom een vaatwasmachine maken met een overkill aan functies. De consument gebruikt er maar een paar en vindt daarnaast het geluidsniveau en het energieverbruik belangrijk. ATAG lijkt dit te begrijpen en in te zetten op apparatuur die dat doen waar de consument om vraagt.

Met cook wordt deze visie vertaald in een kleurrijk en informatief magazine. Over keukens, en het gebruik van apparatuur door hobby koks in het bijzonder. Verfrissend!

Gaskookplaten

Naast magazines kunnen ze bij ATAG ook kwalitatief hoogstaande keuken apparaten maken. Zoals aangegeven zij de gaskookplaten van uitzonderlijke klasse. Niet alleen in het gebruik, in effectiviteit en efficiency maar ook in het design. De gas op glas kookplaten maar ook de RVS uitvoeringen zijn parels in een moderne keuken maar ook in een nostalgischere keuken. Stoer en robuust, degelijk en betrouwbaar. Met de nieuwe Fusion Volcano Wokbrander biedt ATAG een krachtpatser met de precisie van een scherpschutter. Wokken en sudderen en ook nog energie besparen!

Het brede programma aan gaskookplaten biedt voor elk wat wils, waarbij de 3-pits kookplaat een handige combi mogelijk maakt met een tepan-yaki en- of een stoomoven. De zichtapparaten zijn in de loop der jaren sterk verbeterd en kunnen zich prima meten met de concurrentie. ATAG kent 2 uitvoeringen een matzwarte en een RVS variant. De laatste is in mijn beleving in elke keuken toe te passen, waarbij de eenvoud meerwaarde biedt aan het design van uw keuken.

In een markt waar de inductiekookplaat een steeds prominentere rol aan het innemen is, is ATAG er in geslaagd een volwaardig assortiment inductiekookplaten aan te bieden. Niet voor niets gewaardeerd met de prestigieuze “red dot design award”. Mijn favoriet; de inductiekookplaat gecombineerd met een geïntegreerde gas wokbrander.

Dubbelovens

De lijn multifunctionele dubbelovens kunnen wel eens een oplossing bieden waar u niet aan heeft gedacht. De ovens zijn te scheiden in 2 separaat te bedienen ovenruimtes. Dat is superhandig en verruimt uw kook arsenaal aanzienlijk. Uiteraard ontbreken de stoomovens ook niet in het assortiment. Alhoewel deze een ruime voldoende halen als het om gebruik en mogelijkheden gaat, mag je van deze stoomovens niet het niveau van een Miele verwachten, de prijs is daar dan ook na.

XXL vaatwassers

Geen enkel merk zal zijn assortiment volledig zelf maken, ook ATAG niet. De laatste jaren slagen er steeds beter in die technieken en apparatuur in te kopen waarmee ze zich onderscheiden t.o.v. de concurrentie. Zo zijn de XXL vaatwassers een welkome aanwinst. Die maken het opbergen van 17 couverts mogelijk. Ervan uitgaande dat u voldoende servies heeft betekent dit dat u uw vaatwasser 40% minder hoeft te laten draaien. (in vergelijk met 12 couverts apparaten) Tel uit uw winst!

Afzuiging

Op afzuig gebied biedt het bedrijf een aantal vernuftige oplossingen. Zo is de Duologic een ideale oplossing voor afzuiging in appartementen. Ook de (meeste) afzuigkappen zijn leverbaar in een matzwarte uitvoering welke mooi passen bij de zwarte ovens.

ATAG service

Via ATAG service kun je allerlei zaken regelen met betrekking tot ATAG (Pelgrim en ETNA) apparatuur. Je kunt gemakkelijk zelf online een monteur plannen of een onderdeel bestellen. Hierbij geef je eerst aan van welk merk en apparaat je een onderdeel zoekt, vervolgens kun je het typenummer invullen. Handleiding kwijt van je apparaat? ATAG service heeft veel gebruikershandleidingen en installatievoorschriften beschikbaar. Zoek hiervoor het typenummer op. Deze staat op je apparaat. Schoonmaakadviezen nodig? Er zijn diverse filmpjes die uitleggen hoe jij bijvoorbeeld je koffiezetapparaat het beste schoon kunt maken.

Kennisbank

Via de kennisbank zijn honderden vragen en antwoorden over apparatuur direct en gemakkelijk te raadplegen. Vervolgens zijn er twee manieren om jouw vraag te stellen. De eerste is het vinden van een oplossing door vragen te beantwoorden. De vragen worden gesteld en je kies het antwoord dat bij het probleem past. De tweede optie is een open vraag. Vul zelf een zoekwoord in en er komen diverse vragen tevoorschijn. Heb je bijvoorbeeld een vraag over jouw kookplaat die niet warm genoeg wordt? Tik dan warm in, en alle vragen rondom dit onderwerp komen tevoorschijn. Klik op de vraag om het antwoord te krijgen. Staat je vraag er niet bij? Dan kun je altijd mailen of bellen met een van de medewerkers. Vragen over een ATAG verwarming? Dan wordt je doorverwezen naar de website van ATAG verwarming.

Maak gebruik van extra garantieregeling

ATAG biedt klanten een unieke garantieregeling aan. Bij de aanschaf van vier apparaten of meer (tegelijk) krijg je bovenop de twee jaar basisgarantie, zes jaar extra garantie. Dat is in totaal acht jaar garantie. Dit is inclusief alle kosten voor materiaal, onderdelen en arbeidsloon. Je hoeft alleen de voorrijkosten te betalen. In aanmerking komen voor deze extra garantie? Registreer dan jouw apparaten. Waarom registreren? Omdat ATAG service jou dan beter en sneller van dienst kan zijn. Let wel op: om in aanmerking te komen voor garantie, moet jij je aankopen binnen 30 dagen na aanschaf registreren. Dit kun je via een formulier of telefonisch doen. Houdt het typenummer dan bij de hand. Deze staat op de bon, op het apparaat zelf of in de gebruiksaanwijzing.

Conclusie

ATAG is een volwassen merk welke in de range van Siemens, AEG en Bosch een meer dan goed alternatief biedt. De prijzen van de apparaten begeven zich op hetzelfde niveau. Als rechtgeaarde chauvinist zou ATAG mijn voorkeur hebben en niet alleen omdat het producten van Hollandse bodem komen….

ATAG heeft haar showroom in Duiven, een bezoek is absoluut geen straf !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in