De nieuwe lijn Dolce Stil Novo van Smeg, de zoete smaak van mooi design

0
1967

Het zijn ook wel kunstenaars, de designers van Smeg. Keer op keer weten de designers van het merk te innoveren. Geïnspireerd door een 14de eeuwse Italiaanse stroming  van poëten. Althans de naam is ontleend aan deze inspirerende stroming. Met de Dolce Stil Novo lijn heeft De Italiaanse fabrikant wederom een onderscheidend product gebracht. Mooi design gecombineerd met technologisch vernuft. De internationale “good design” award voor onderdelen van deze lijn, zijn dan ook meer dan terecht.  Geniet mee van dit moois.

Dolce Stil Novo complete lijn inbouwovens, wijnkoelers, kookplaten en werkbladafzuiging

De esthetische belijning is in alle opzichten geslaagd doorgezet in de Dolce Stil Novo lijn van Smeg. Uiteraard wensen we in onze keuken ook apparaten die doen waar ze voor ontworpen zijn. Smeg heeft een aantal fraaie technologische vernieuwingen doorgevoerd waar ons hart sneller van gaat kloppen.

Kookplaten met blade flame burners

De vernieuwde gaskookplaten met een gepatenteerde blade flame burner technologie zijn uitzonderlijk mooi vormgegeven. De blade flame burner branders zijn tot 20% efficiënter dan standaard branders. Meer efficiëntie betekent, meer resultaat en minder energie. Snellere aankooktijden. Het is alleen al een genot om naar de branders te kijken als ze op volle sterkte werken. De RVS pannendragers zijn voorzien van een titanium coating. Pannendragers in de vorm van vogels, bladeren, insecten of fruit, zijn de kers op de taart. Smeg biedt in de Dolce Stil Novo kookplaten met 4, 5 of 6 zones. Gaskookplaten in gas op glas uitvoering of in een complete RVS uitvoering. De RVS gaskookplaten zijn van uitzonderlijke schoonheid. Het paradepaardje ( PXL6106NLK )  is 1 meter breed en heeft 6 zones. 2 sterk branders met een vermogen van 3,5Kw. De wokbrander ontbreekt hier helaas.

De inductiekookplaten hebben ook een facelift gekregen. In de Dolce Stil Novo lijn van Smeg vinden we nu ook een combinatie kookplaat. Een gaswokbrander met 4 inductiezones, zoals we die al van Atag kenden. Kenmerkend is de RVS of koperen rand om de kookplaat. Deze komt weer terug in het design van andere apparaten.

Ovens, stoomoven en combimagnetrons

Opvallend is dat ook Smeg in de Dolce Stil Novo lijn heeft gekozen voor een zwart glazen deur en bedieningspaneel. De RVS of koperen accenten op de inbouw oven en op de greep, geven een gedistingeerde uitstraling. Vooral in een panorama opstelling van enkele inbouwapparaten naast elkaar komt dit detail mooi tot uitdrukking. De topmodellen zijn uitgevoerd met een kleuren TFT bediening scherm. Deze werken handig en intuïtief. Veel automatische kookprogramma’s.

Verschillende combimagnetrons en combistoomovens in een nis 45 cm uitvoering. De stoomovens zijn nog wat ondervertegenwoordigd in het aanbod. Ook de mogelijkheden met de geboden stoomovens zijn pover en den geen recht aan deze lijn. Eigenlijk mag hij niet meer ontbreken, de 60 cm combi stoomoven. Smeg heeft daarentegen een uitgebreid aanbod aan ovens, te uitgebreid wat mij betreft. De topmodel ovens hebben een “onzichtbare greep”. Greeploze ovens dat lijkt toch ook wel weer een trend te worden. In de Dolce Stil Novo lijn vind ik die mooie koperen lijn in de greep eigenlijk mooier en kenmerkend voor de stijl. Een oven tot 280 graden is prima maar 300 graden was beter geweest.

Inbouw wijnklimaatkast nis 45 cm en onderbouw

Het is allang meer dan een leuke gadget, de inbouw wijnklimaatkast. Smeg heeft hier een goede slag geslagen. De Dolce Stil Novo inbouw wijnklimaatkast past uitstekend bij  het design van de overige apparaten. Daar ontbrak het nogal eens aan bij andere aanbieders. Met een capaciteit van 18 flessen kunt u wel een aantal weken vooruit. Houten leggers op telescopische geleiders, LED verlichting en een dubbellaags anti UV glas deur maken deze wijnkast af. Hier zal een gemiddelde keukenontwerper toch wel blij van worden. Ik verwacht wel dat de doelgroep wijnliefhebbers ook een goede stoomoven willen. Werk aan de winkel voor Smeg.

De onderbouw wijnklimaatkast (82 cm) van Smeg is een mooie aanvulling. Persoonlijk zou ik graag een inbouw wijnklimaatkast zien voor onder het aanrecht. Helaas vind de aansluiting op de praktijk niet altijd plaats.

Sommelier lade voor onder inbouw wijnklimaatkast

Een geniale vondst waarmee de echte wijn liefhebber uit zijn dak zal gaan. Ben meer een drinker dan een kenner, maar wordt hier toch wel blij van. Als aanvulling en opvulling, ter grootte van een warmhoudlade. De sommelier lade huisvest de benodigde attributen voor een wijnkenner. Eiken interieur in combinatie met zwart glas, gevuld met alle benodigde gereedschappen voor de huis en tuin Sommelier. Een wijn vacumeer pompje, decanteertrechter, RVS schenktuit en druppelvanger zijn enkele van deze handige gereedschappen.

Werkbladafzuiging van Smeg

De downdraft werkbladafzuiging in de Dolce Stil Novo lijn maakt koken zonder hinderlijke afzuigkap mogelijk. Deze 90 cm brede uitvoering kan ingebouwd worden achter de kookplaat. Voor een 1 meter brede kookplaat misschien aan de kleine kant. Mooi in stijl, krachtig en met een relatief laag geluidsnivo.

Smeg heeft met de Dolce Stil novo lijn een esthetische lijn in de markt gebracht. Qua prijs zal het kunnen concurreren met de andere A merken, qua design steekt het er bovenuit. Een aantal aanpassingen in het assortiment nemen we voor lief.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in