Keuken inspiratie voor de twijfelende consument

0
2010
Keuken inspiratie

Een nieuwe keuken is een hele uitgave, maar ook hele opgave. Je moet een keuken met bijbehorende apparatuur uitkiezen. Om maar niet te denken aan de hoeveelheid stijlen en kleuren er zijn. Bovendien kies je niet zomaar een keuken uit. Je betaalt er flink bedrag voor en je zult heel wat jaren met de keuken moeten doen. Daarom moet je er een kiezen die aan je persoonlijke wensen voldoet, die bij de rest van je interieur past en waar je niet snel op uitgekeken bent. Hoe kun je het beste keuken inspiratie opdoen? Wat voor soorten keukenstijlen zijn er?

Keuken inspiratie opdoen

Het bestellen van een keuken gaat niet over een nacht ijs. Het beste is om rustig rond te kijken en je goed te oriënteren. Door inspiratie op te doen kun je goed bepalen welke stijl in je huis terug moet komen en wat je mooi vindt. Of wat goed bij de huidige staat van het huis past. Wellicht kom je iets tegen wat je helemaal geweldig vindt. Bovendien moet er ook rekening worden gehouden met functionaliteit en gemak. Eerst maar eens keuken inspiratie opdoen, vervolgens kan er gekeken worden wat qua functionaliteit het beste is.

Manieren om inspiratie op te doen

Er zijn diverse manieren om keuken inspiratie op te doen. De eerste manier is het bezoeken van diverse showrooms. Zo kun je rustig rondkijken en erachter komen wat je mooi vindt en hoe de onderdelen er in het echt uitzien. Laat je eventueel adviseren. Een andere en gemakkelijkere manier is om je online te oriënteren en te bekijken wat voor keukens er zoal zijn. Vervolgens kun je kiezen welke je in levende lijve zou willen zien. Je kunt ook een of meerdere brochures bestellen via diverse keukenwinkels.

Maak een moodboard

Niet alleen de keuken, ook bijbehorende onderdelen moeten aansluiten bij de keuken. Zoals een fornuis en koelkast, maar misschien ook een eettafel met stoelen en accessoires. Het is belangrijk dat al deze onderdelen – qua stijl en sfeer – bij elkaar aansluiten. Voor de beste keuken inspiratie kun je daarom een moodboard maken. Uit brochures en reclamefolders knip je plaatjes van wat je aanspreekt. Zoek uit wat bij elkaar past en plak dit op een moodboard. Deze kun je eventueel meenemen naar een adviseur. Zo heb je zelf een goed beeld, maar de adviseur ook. Bovendien kun je dan beter bepalen of iets wel of niet in je nieuwe keuken past.

Online eigen keuken ontwerpen

Veel keukenzaken bieden online nog iets extra’s aan. Met een speciale tool kun jij je eigen keuken vrijblijvend ontwerpen. Dit wordt vaak gedaan door middel van een 3D tool. Zo krijg je gelijk een idee van hoe een keuken eruit kan komen te zien. Vervolgens kun je het nog even rustig laten bezinken. Als je al een goed idee hebt, kun je ook een keuken samen met een adviseur ontwerpen. Deze kan je dan gelijk adviezen geven over materialen, indeling, enzovoort.

Diverse keukenstijlen

Er zijn ontzettend veel stijlen. Wellicht weet je een beetje welke stijl bij jou en je gezin of man past, wellicht heb je nog helemaal geen idee. In dat geval is het goed om de verschillende stijlen te beoordelen. Bekijk ze en bepaal of de stijl wel of niet bij je past. Zo kun je sneller een keuze maken en tegelijk keuken inspiratie opdoen. Bovendien kun jij je beperken tot bepaalde stijlen. Welke soorten stijlen zijn er? We benoemen een paar keukenstijlen.

Landelijk

Een gezellige, knusse uitstraling. Dat is wat een landelijke keuken heeft. Bovendien heeft het vaak een nostalgische en tijdloze uitstraling. Het behoort tot een van de meest populaire keukenstijlen op dit moment. Het is vaak van hout of er zijn elementen van hout in verwerkt. Verder worden er vaak natuurlijke materialen of tinten gebruikt. Het is ook mogelijk om een klassieke keuken een landelijke uitstraling te geven. In deze landelijke stijl wordt er veel gebruik gemaakt van details en van witte kleuren.

Hout

Hout is erg populair. Het geeft een gezellige uitstraling. Daarnaast oogt het erg natuurlijk en is het goed te combineren met andere soorten materialen. Hierbij is er de keuze uit echt hout of materiaal dat een houten design heeft. Er wordt ook wel vaak gekozen voor echt in combinatie met een landelijke stijl. Voor een modernere keuken wordt vaker een houten design gekozen. Hout kan ook terugkomen als accent. Denk bijvoorbeeld aan een moderne keuken met een houten blad. Of wellicht grepen of keukenkastjes in hout. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Modern

De moderne keuken is te herkennen aan een symmetrische en evenwichtige uitstraling. Alle lijnen kloppen met elkaar. Dit is in tegenstelling met bijvoorbeeld de klassieke keuken. Deze heeft wat drukkere details. Bij de moderne variant worden niet veel verschillende maten gebruikt. Hierdoor wordt er evenwicht in het ontwerp gebracht. Dit in combinatie met materialen als chroom, metaal of roestvrijstaal. De meeste Nederlandse mensen hebben een moderne keuken. Door de vele mogelijkheden is het mogelijk om deze toch heel uniek te maken.

Hoogglans

De naam zegt het al, hoogglans heeft een sterk glanzende uitstraling. Bij hoogglans wordt er al snel gedacht aan de moderne keuken, maar ook klassieke en nostalgische keukens kunnen worden uitgevoerd in hoogglans. De meest gebruikte hoogglans kleur is wit, rood en antraciet. Maar het is tevens uitvoerbaar met andere kleuren. Het is een tijdloze stijl die al erg lang populair is. Het gladde oppervlak is gemakkelijk schoon te maken. Het is vaak gemaakt van duurzaam materiaal, waardoor de keuken lang mooi blijft.

Nostalgisch

Bij de nostalgische stijl is de sierlijke stijl die je vroeger zag, samengevoegd met de vaardigheid en technologie die nu bij keukens wordt gebruikt. Hij voldoet aan de moderne eisen, maar moet wel die sfeer van vroeger hebben. Hierdoor heeft deze stijl wel wat weg van de klassieke keuken. Het verschil is dat bij de klassieke materialen zoals roestvrijstaal en ander keukenapparatuur terug mag komen. Bij de nostalgische stijl wordt de vroegere stijl niet onderbroken en worden de onderdelen verborgen achter de sfeer.

Eiland keuken

Voor een exclusieve uitstraling kan er worden gekozen voor een eiland keuken. Er wordt een plek gecreëerd waar gekookt kan worden, maar ook waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Ideaal om in gezelschap te koken. Het eiland kan voor diverse doeleinden worden toegepast. Zoals een plek waaraan gegeten kan worden of als echt kookeiland waar het eten voor wordt bereid. Een dergelijk eiland komt het best tot zijn recht in een open en redelijk grote ruimte. Bovendien kan het eiland in elke keukenstijl worden toegepast.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in