Hoogwaardig en innovatief koelen en vriezen met Liebherr apparatuur:

0
971

Als het gaat om koelen en vriezen is het Duitse bedrijf Liebherr de absolute specialist. Liebherr staat voor zeer hoogwaardige apparatuur, oog voor detail en innovatief design. Bovendien is het assortiment van de fabrikant extreem uitgebreid. Hoewel Liebherr alleen koelkasten en vriezers produceert, bestaat het assortiment toch uit meer dan 200 apparaten. Dat doet geen enkel ander merk ze na.

Liebherr: Zeer ruim assortiment koel- en vriesapparatuur

Het aanbod van Liebherr bestaat uit alle mogelijke soorten koel- en vriesapparatuur. Naast de meest gangbare tafelmodel koelkasten en vriezers, kun je ook bij ze terecht voor koel/vriescombinaties, side by side koelkasten en speciale wijnkoelkasten. Ook levert men professionele koelapparatuur, bijvoorbeeld voor de detailhandel of de horeca. Naast vrijstaande modellen is uiteraard ook het aanbod aan inbouwapparatuur zeer uitgebreid. Voor alle apparaten geldt dat ze geleverd kunnen worden in diverse afmetingen en wisselende designs.

Familiebedrijf groeit uit tot toonaangevend internationaal concern

Het Duitse familiebedrijf Liebherr werd in 1949 opgericht door naamgever Hans Liebherr. Het eerste grote succes kwam dankzij de ontwikkeling van een eenvoudig te bouwen mobiele torenkraan. Ruim 65 jaar later is Liebherr een van de grootste en meest toonaangevende fabrikanten van bouwmachines ter wereld. Daarnaast is het bedrijf inmiddels gespecialiseerd in allerlei slimme, innovatieve technische producten en diensten in uiteenlopende branches. Wat ooit begon als een klein familiebedrijf is uitgegroeid tot een internationaal concern, dat wereldwijd meer dan 100 verschillende bedrijven omvat en waar meer dan 32.000 mensen werken.

Liebherr staat voor slimme innovatieve ideeën

In 1955 begon Liebherr met het ontwikkelen en produceren van koel- en vriesapparatuur voor de consumentenmarkt. Vandaag de dag is het een van de meest toonaangevende fabrikanten van Europa. De naam Liebherr staat voor slimme ideeën en innovaties. Het merk is leidend op het gebied van koelen en vriezen. De apparaten van het Duitse merk beschikken over de modernste koeltechnieken. Kenmerkend voor alle apparaten is het zeer lage energieverbruik. Op dit moment omvat het assortiment van Liebherr voor huishoudelijk gebruik 283 verschillende modellen. Ruim 16 procent daarvan valt in de energieklasse A+++, dat is de meest energiezuinige klasse. Meer dan 60 procent heeft energielabel A++ en nog eens 23 procent A+.

Optimale kwaliteit staat altijd voorop

Bij Liebherr staat alles voortdurend in het teken van optimalisatie van de kwaliteit. Dat begint al bij het ontwerpen van een koelkast of een vriezer. De basis is altijd de techniek, die men doorlopend probeert te verbeteren. Op basis van vragen en trends vanuit de markt en de invulling van het assortiment op dat moment, worden nieuwe modellen ontworpen. Tijdens de ontwikkeling van ieder nieuw model, wordt geen moment de kwaliteit, het energieverbruik en het design uit het oog verloren. Zo wordt naar het definitieve model toegewerkt, waarbij geen enkele concessie wordt gedaan aan zaken als kwaliteit en verbruik.

BioFresh systeem

Dankzij deze filosofie is Liebherr verantwoordelijk voor verschillende innovaties, die inmiddels met succes in diverse koel- en vriesapparatuur verwerkt zijn. Bijvoorbeeld het BioFresh systeem. Dit is een slim systeem dat ervoor zorgt dat de temperatuur in bepaalde zones in de koelkast continu net boven de nul graden wordt gehouden. Bovendien kan ook de luchtvochtigheid in deze zones geregeld worden. Hierdoor blijven smaak en vitaminen behouden en is het mogelijk om groente en fruit, vlees en vis en zuivelproducten veel langer vers te houden.

Smart-Frost systeem

Een ander zeer slim systeem dat door Liebherr is ontwikkeld, is het Smart-Frost systeem (zie video). Bij vriezers die zijn uitgerust met dit systeem zitten de vries-spiralen niet langer tussen de lades, maar in de binnenwanden van de vriezer. Tussen de lades zitten nu platen, die gemaakt zijn van veiligheidsglas. Dit heeft een aantal grote voordelen. In de eerste plaats ontstaat er lang niet zoveel ijsgroei, zodat je de vriezer niet meer zo vaak hoeft te ontdooien. Verder is het schoonmaken een stuk gemakkelijker geworden. Je hoeft alleen de glasplaten nog maar af te nemen. En bovendien heeft een vriezer die is uitgerust met het Smart-Frost systeem aanzienlijk meer netto inhoud dan even grote vriezers zonder dit systeem.

Slimme ideeën voor optimaal gebruiksgemak

Ook op het gebied van gebruiksgemak ontwikkelt Liebherr voortdurend nieuwe ideeën. Zo bedacht men modellen met een keldervak met een geheel uittrekbare lade met twee verdiepingen. Hierin kun je levensmiddelen en flessen apart van elkaar, maar allebei direct toegankelijk bewaren. Een ander slim idee zijn Soft Telescopic rails, die je volledig uit kunt trekken en die beschikken over een zelfsluitend mechanisme. En wat te denken van een speciale HolidayMode, die ervoor zorgt dat je koelkast tijdens je vakantie gekoeld wordt tot een temperatuur van + 15 graden in plaats van +5 tot +7 graden. Zo bespaar je energie en wordt voorkomen dat er schimmel ontstaat, wat vaak het geval is als je de koelkast langere tijd helemaal uit hebt staan.

Nog een aantal slimme innovaties

Andere slimme ideeën: speciale stanggrepen, zeer fraai om te zien en je opent het apparaat zonder moeite, ook meerdere keren kort achter elkaar. Gedempte deursluitingen om de deuren altijd geluidloos te kunnen sluiten, een touchscreen bediening en een SuperCool functie, waarmee je de temperatuur van de koelkast gedurende 12 uur kunt verlagen tot +2 graden om levensmiddelen extra af te kunnen koelen. En doorzichtige compartimenten en planken en dozen die je op verschillende hoogtes kunt plaatsen.

Liebherr levert ook fraaie designapparatuur

Behalve de standaard witte koelkasten, vriezers en koel/vries combinaties, heeft Liebherr ook een ruime keuze aan design apparatuur. Denk daarbij aan apparaten in roestvrijstaal of in staalgrijs gespoten. Maar bijvoorbeeld ook koelkasten met een prachtig leistenen front. Dus ook wanneer je op zoek bent naar een afwijkend design voor een exclusieve keuken, kun je uitstekend bij Liebherr terecht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in