De meeste innovatieve functies met de Siemens oven

0
1939
Siemens oven

Een oven die zichzelf schoonmaakt? Dat klinkt te mooi om waar te zijn. Toch is niets minder waar. Siemens heeft nu een keukenlijn met een zelfreinigingsfunctie. Maar dit is niet de enige functie van de ovens van Siemens. De nieuwe ovens van de iQ700 serie van Siemens hebben vele innovatieve bakfuncties. De lijn heeft een uitgebreid assortiment aan ovens. In dit artikel lees je alles over de innovatieve mogelijkheden met een Siemens oven (de iQ700 serie). Denk aan tijdbesparende of juist gezonde mogelijkheden van de stoomoven.

Siemens oven: IQ700 serie

De iQ700 inbouwapparatuur noemt Siemens Snel, stijlvol en gemakkelijk bedienbaar. De ovens hebben een modern design en het koken wordt met de innovatieve functies van de iQ700 serie nog gemakkelijker. Denk aan het voorverwarmen van de oven terwijl je onderweg bent naar huis. Dit kan door middel van de zogenoemde Home Connect. Door middel van de app bedien je de functies van de iQ700 inbouwapparatuur*. In een enkele oogopslag wat de status van je apparaat is. En dit is niet alleen voorzien bij ovens, ook andere apparaten van Siemens hebben deze functie. Kijk bijvoorbeeld of er nog genoeg melk in de koelkast staat.

* De desbetreffende oven moet zijn uitgerust met de Home Connect. Kijk per product of deze op afstand te bedienen is.

Innovatieve Functies met een Siemens oven

Siemens heeft diverse ovens in het assortiment. Denk aan bakovens, stoomovens, inbouw- en compacte bakovens. Ook is er een bakoven én magnetron in één. De ovens van de nieuwe iQ700 lijn zijn voorzien van de modernste technologieën. We hebben ze voor je op een rijtje gezet:

  • De bakingSensor monitort het bakken en detecteert wanneer het eten klaar is. De vochtigheid in de oven wordt gemeten, waardoor het bakken automatisch wordt uitgevoerd. Je krijgt een signaal wanneer het eten in klaar is om geserveerd te worden.
  • Met de zogenoemde Home Connect app kun je de stoomoven op afstand bedienen.
  • De kerntemperatuurmeter controleert de kerntemperatuur op drie verschillende punten. Hierdoor is het haalbaar om een perfect resultaat te behalen.
  • CoolStart maakt het voorwarmen van een oven niet nodig. Diepvriesgerechten kunnen snel worden bereidt, namelijk volgens de tijd op de verpakking. Dit bespaart tijd.
  • CookControl Plus is een ingebouwd kookboek, welke te bedienen is op het Touchdisplay. Om inspiratie op te doen, maar ook om de juiste oveninstellingen toe te passen. Voer het gerecht en het gewicht in en de oven zal de rest doen.
  • Voeg met de pulseSteam functie automatisch stoom toe tijdens het bakken. Het gerecht zal mals van binnen en knapperig van buiten zijn.
  • Na het bakken hoeft de oven alleen maar even afgeveegd te worden. De activeClean functie zorgt dat de oven gereinigd wordt. Dit doe je met een druk op de knop. De pyrolyse verhit alle etensresten, met een schoon doekje haal je deze snel en gemakkelijk weg.

* De vernieuwde functies zijn met name van toepassing op de iQ700 serie. Kijk bij het desbetreffende product welke functies op het apparaat van toepassing zijn.

Zelfreinigende functie

De Siemens oven maakt gebruik van twee verschillende schoonmaakfuncties, namelijk:

  • EcoClean katalyse, welke functioneert wanneer de oven in gebruik is. Hij heeft een speciale wand die vetspetters en vuil absorbeert. Terwijl je eten in de oven wordt gebakken, zorgen de temperaturen ervoor dat de vetspetters worden verbrand. Deze functie is in principe alleen toegepast op de achterste wand. Voor wat extra comfort (en wat extra geld) kan de functie ook op andere oppervlakken op de oven toegepast worden. Bovendien zorgt deze functie ervoor dat geurtjes met 80% meer worden verminderd.
  • ActiveClean pyrolyse, welke zorgt dat etensresten worden verpulverd tot as. Hierdoor hoeft de as alleen nog maar worden opgeveegd met een vochtig doekje. Dit wordt ook wel een pyrolyse proces genoemd. Het is een gemakkelijke manier om de oven volledig schoon te maken.

De zelfreinigende functie maak het overbodig om (milieubelastende) schoonmaakmiddelen te gebruiken. Verder geeft Siemens aan dat de ovens in het assortiment maar liefst 30% zuiniger te zijn dan wat nodig is voor energielabel A.

Display

Het zogenoemde TFT-TouchdisplayPlay is voor volgens Siemens de nieuwe standaard op het gebied van technologie en gebruiksvriendelijkheid. De informatie is gelijk zichtbaar en de beschikbare programma’s zijn gemakkelijk te selecteren en in te stellen. Het bedienen van de oven is op deze manier wel heel gemakkelijk. Bovendien zijn de ovens voorzien van multiLed-verlichting. De zijkanten van de oven worden verlicht, waardoor je altijd zicht hebt op je gerecht.

Gezonder koken met de stoomoven van Siemens

De bakoven met stoom is een oven waar je alles mee kunt; bakken en braden met hete lucht, stoomkoken of allebei tegelijk. De fullsteam maakt het gemakkelijk om gezonder te koken. Je bakt namelijk zonder olie of vet. Kleur, vitamines en smaak worden behouden, waardoor je een veel gezonder gerecht op tafel kan zetten. Daarnaast is deze oven ook heel geschikt om maaltijden – met behoud van smaak – opnieuw op te warmen.

Bakovens inbouw

De inbouw bakoven van Siemens kan onafhankelijk van de kookplaat worden geïnstalleerd. Hierdoor past deze zowel in een hoge kast als onder het werkblad. Ze zijn veelzijdig en kunnen met verschillende elementen in de keuken worden gecombineerd. Het design is een blikvanger in de keuken. Daarnaast ontbreekt het gebruiksgemak en de controle niet. Door middel van het touchdisplay en de Kerntemperatuurmeter zijn gerechten gemakkelijk te bereiden. Deze laatste geeft namelijk aan wat er in de oven gebeurd.

Compacte bakovens

Het voordeel van de compacte bakoven van Siemens is dat deze overal te plaatsen is, zonder dat er aan functionaliteit en kwaliteit verloren gaat. Ze kunnen bijvoorbeeld in een 45 centimeter hoge nis worden geplaatst, maar ook op heuphoogte. Dit maakt het gemakkelijk om bij de oven te kunnen. Afhankelijk van het model dat je kiest, zijn de bakovens met geïntegreerde magnetron of stoomfunctie verkrijgbaar. Het design maakt het mogelijk om een oven te combineren met bijvoorbeeld een warmhoudlade en andere apparaten van Siemens. Het maakt het mogelijk om de ideale keuken samen te stellen.

Bakoven en magnetron

Slechts ontdooien of een compleet gerecht bereiden. Met de (inbouw) bakovens met een geïntegreerde magnetron kun je grillen, bakken en garen. Alle handelingen vind je in slechts één apparaat. Dit doe je in een korte tijd. Deze bakoven is te bedienen met de Home Connect app. Ook vele andere genoemde functies zijn aanwezig. Denk aan BakingSensor, CookControl en ActiveClean, welke te bedienen zijn met het Touchdisplay.

Snel een maaltijd bereiden

Met een druk op de knop bereid je maaltijd in de helft van de oorspronkelijke tijd. De Siemens oven heeft een ingebouwde magnetron met varioSpeed. Deze verkort de baktijd van je gerechten. Toch behaal je hetzelfde resultaat als je gewend bent. Bovendien bevat de magnetron alle functies die je gewend bent. Bespaar ruimte door een Siemens oven of magnetron aan te schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in