Smeg onderscheidend Italiaans design blijft vernieuwen

0
2457

Mocht u nog nooit van Smeg gehoord hebben dan wordt het tijd u zich eens te verdiepen in deze Italiaanse fabrikant van inbouwapparaten. Het merk geniet zijn bekendheid in eerste aanleg door haar fraaie fornuizen, gaskookplaten en ovens. Toch biedt Smeg een volledig assortiment aan apparaten welke zich kenmerken door een eigentijds design.

Smeg fornuizen, gaskookplaten , ovens en koelkasten sinds 1948

Vittorio Bertazzoni stond in 1948 aan de basis van de inmiddels grootste en vooruitstrevendste aanbier van Italiaanse keukenapparatuur. De fabrikant is van oorsprong een bouwer van fornuizen. Niet gek dus dat het Smeg fornuis nog altijd bekend staat om haar uitstekende prijs / kwaliteitverhouding. In 1950 introduceerde het bedrijf al de eerste gasfornuis met automatische ontsteking. Een revolutie in die tijd. Het innoverend vermogen mag gerust 1 van de USP’s van deze fabrikant genoemd worden. In 1970 werd de wereled verblijd met de introductie van de Smeg vaatwasser met 14 couverts. In de loop der jaren werden kookplaten en ovens toegevoegd aan het programma en nog later de inmiddels bekende retro koelkasten in een jaren 50 look.

Kenmerkende design apparaten met karakter

Smeg heeft een aantal kenmerken hoog in het vaandel staan, kwaliteit, duurzaamheid, design, flexibiliteit, en comfort. Uiteraard moeten de apparaten voorzien in onze dagelijkse gebruikswensen. Dat het bedrijf enig chauvinisme niet ontzegt mag worden, blijkt uit het de wens het “Italian made” als een waar keurmerk te propageren. Waarom ook niet. Als je de koelkasten, fornuizen en gaskookplaten ziet dan spat daar een onderscheidend Italiaans design vanaf. Gelukkig maken Italiaanse fabrikanten steeds meer goed van de toch wel slechte naam die deze bedrijven opbouwden een kleine 20 jaar geleden.

Niet alleen de keukenfabrikanten maar ook Smeg als fabrikant van keukenapparatuur hebben laten zien dat de kwaliteit niet onder hoeft te doen voor de Duitse concurrentie. Qua design kunnen veel Duitse bedrijven nog altijd veel leren van hun Italiaanse collega’s. Voor u als consument zeker de moeite waard om naast Smeg ook eens te kijken naar Italiaanse keukenmerken zoals, valcuccina, Arc lInea en euromobil.

Red dot award winner

Met het TR4110 Victoria fornuis wist het bedrijf een prestigieuze red dot award 2016 binnen te halen. In de categorie “best of the best”, “top design quality” wist Smeg met dit oogstrelende Victoria fornuis de concurrentie het nakijken te geven. Kenmerkend voor de producten van Smeg is de aandacht voor detail welke zichtbaar wordt in fraaie bedieningsknoppen De TR4110 kent een afmeting van 110 cm . Verkrijgbaar in een 3-tal kleuren herbergt dit fornuis 3 ovens waarvan 1 griloven. De gaskookplaat aan de bovenzijde kent maar liefst 7 gasbranders waarvan 1 wokbrander van 4,2 Kw. Het ever clean emaille in de ovens maakt schoonmaken tot een eenvoudige klus.

Smeg en Dolce & Gabbana

Met de retro FAB28 koelkast heeft het Italiaanse merk inmiddels een wannahave van formaat. Wie wil er niet zo’n mooie koelkast in zijn keuken. Nou ja hij moet natuurlijk wel in je keukenstijl passen maar laten we eerlijk zijn, we worden van het zien van de speciaal ontworpen versie van deze koelkast door Dolce & Gabbana toch wel hebberig. Ook de uitvoering van de FAB28 multicolor heeft een aantrekkelijke uitstraling. Mondriaan op je koelkast. Een formule waar Smeg nog wel even op kan doorborduren.

Klein huishoudelijke apparaten in jaren 50 design

Dat de jaren 50 een bron van inspiratie zijn voor Smeg mag duidelijk zijn. Deze inspiratiejaren stonden ook aan de weg van de fraai vormgegeven klein huishoudelijke apparaten. In de kenmerkende Smeg kleuren brengt het merk broodroosteres, slowjuicers, waterkokers, keukenmachines en blenders op de markt. De door toparchitecten ontworpen apparaten zijn een aanwinst voor uw keuken. In verhouding tot merken als Kitchenaid zijn deze apparaten goed betaalbaar.

Mooi design, goed betaalbaar

Als u zich gaat oriënteren op een nieuwe keuken, is een nieuw fornuis van Smeg een goed alternatief voor de “eenheidsworst” welke meerdere apparatenmerken kenmerkt. Houdt er wel rekening mee dat vooral op het gebied van fornuizen, gaskookplaten en ovens Smeg excelleert en op design maar dat moge duidelijk zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in