Met een Grohe red, blue en duo haal je kokend, gekoeld en bruisend water uit een kraan

4
32870
Grohe blue

Grohe een begrip als het gaan om innovatieve en designkranen. Het bedrijf is fabrikant van sanitaire producten waaronder kranen, thermostaatkranen, douchesystemen en installatiesystemen voor de consumentenmarkt en de professionele markt. Het bedrijf hanteert de kernwaarden kwaliteit, technologie, design en duurzaamheid als basis voor de ontwikkeling en productie van haar producten. Vertegenwoordigt in meer dan 135 landen behoort Grohe tot een van de grotere spelers in de wereld. Als trendsetter loopt het bedrijf voorop in een innovatieve ontwikkelingen. Niet voor niets is de door collega’s in de branche bedachte titel van “Masters of technology” een predicaat wat veelzeggend is. Ook op het gebied van kokend water kranen biedt het merk een veelzijdig en hoogwaardig assortiment. Het merk laat zich niet begrenzen door kokend water maar heeft meteen de mogelijkheid van gefilterd, gekoeld en bruisend water. Met de merken grohe red en grohe blue heeft het een veelomvattend aanbod wat de concurrentie aangaat met quooker en floww.

De Grohe red een 3 in 1 kokendwaterkraan uw hulp in de huishouding

We kunnen een keuken al bijna niet meer bedenken zonder een kokend water kraan. Misschien wel het meest gevraagde apparaat bij een nieuwe keuken. Het aantal aanbieders is behoorlijk toegenomen en de grohe red is een serieus alternatief. De vele voordelen van kokend water uit een kraan mogen bekend zijn. Even snel een kop thee zetten, of een afgepaste pan met water voor uw te koken aardappels of te koken pasta. Ook met kleine kinderen kan deze kraan een welkome aanvulling zijn. Babyflesjes en speentjes snel desinfecteren is een veel gebruikte toepassing. Een welkome aanvulling voor de dagelijkse bezigheden. Ook in bedrijfskantines is he een goede uitkomst. Een pot thee voor bij een vergadering of voor het bereiden van een cup a soup tijdens de lunch.

Waar we nog vaak een waterkoker gebruiken is de Grohe red kokend water kraan een uitstekend alternatief. Het bespaart uw ruimte op uw aanrechtblad. Daarnaast bespaart het u geld en water. Zeker in een bedrijfssituatie is deze kraan een ware cashcow. De grohe red bespaart, in een bedrijf met 30 werknemers en een gemiddeld verbruik, jaarlijks meer dan € 7000,00 aan energiekosten in vergelijking met een waterkoker oplossing. Dan hebben we het nog niet eens over de duizenden liters aan water welke u bespaart omdat u altijd de juiste dosering kunt kiezen.

Grohe Red

Foto credits: Grohe

Verschillende uitvoeringen

Zoals Quooker de Fusion kent, heeft Grohe red de duo. Een 3 in 1 kokend water kraan welke naast heet water van 100 graden, warm en koud water produceert. De mono is vergelijkbaar met de standaard quooker die alleen heet water geeft. Deze is weer uitstekend te combineren met de grohe blue, waarover straks meer.

Het merk biedt  titanium boilers met een inhoud van 4 0f 8 liter heet water. Goed voor respectievelijk 10 en 20 liter warm water. Voldoende om uw auto te wassen! De boilers kunnen in bijna elke keukenkastje geplaatst worden. De uitvoering in titanium biedt u een extra zekerheid voor de levensduur van uw boiler. Daar waar andere aanbieders veelal gebruik maken van een koperen of RVS binnenwerk, biedt de titanium boiler bij de grohe red een corrosie en kalkaanslag bestendige oplossing. Vooral de kalkaanslag is funest voor het functioneren van uw boiler, een bekend probleem bij quooker. Het is vervelend (en kostbaar) als u na een aantal jaren het binnenwerk van uw boiler moet vervangen. Titanium heeft ook de eigenschap dat het geen smaak afgeeft aan het water, een prettige bijkomstigheid. Uiteraard is een goed kalkfilter normaal gesproken sowieso een must om kalkaanslag te vermijden.

Ook bij de Grohe red kokend waterkraan is een filter te leveren. Doen zou ik zeggen. Het filter gaat ongeveer een jaar mee en zorgt ervoor dat het water zacht smaakt.

Zekerheden van deze kraan

Veiligheid is een harde eis welke aan elke heet water kraan wordt gesteld. Kinderveiligheid in het bijzonder. We zouden toch niet willen dat u kinderen bloot worden gesteld aan water van 100 graden. Een kinderveilige sluiting op de grohe red , de zgn childlock, is een door een onafhankelijke instantie gecertificeerd oplossing aan deze kraan.

Een andere oplossing is de grohe cooltouch. Deze zorgt ervoor dat de kraan zo goed is geïsoleerd dat je je handen er niet aan kan branden! Een extra zekerheid voor u en uw kind.

De kranen zijn in verschillende uitvoeringen te leveren. Zo is er een round en square versie welke kunnen worden uitgevoerd in chroom of in supersteel.

Prijzen van de grohe red in verschillende uitvoeringen

Met de prijsstelling van deze kokend water kranen begeeft het merk zich in het premiumsegment. Ze liggen wat hoger dan quooker en aanzienlijk hoger dan floww.

Een 3 in 1 kraan met een combi boiler komt op respectievelijk € 1634,00 (chromen uitvoering) en € 1822,00 (supersteel uitvoering) De mono versie met een combi boiler komt op € 1256,00.

Uiteraard is de combinatie met de grohe blue een aanlokkelijk geheel. Ik leg graag uit waarom.

Gekoeld, bruisend, gefilterd en koolzuurhoudend water uit 1 kraan?

Ja het kan! De Grohe blue biedt al deze mogelijkheden en is momenteel de enige betaalbare oplossing voor de consumentenmarkt. Uw Spa rood of spa blauw uit de kraan want zo kunnen we de vergelijking wel maken. Door gebruik te maken van de unieke en gepatenteerde BWT technologie wordt uw water gefilterd, ontkalkt en voorzien van magnesium. Het resultaat, zo blijkt uit testen, is een smaakvoller water dan de bekendste bronwater leverancier. Uit 1 kraan met 1 inventieve bedieningsknop bepaalt u zelf welk water u uit de kraan wilt hebben. De Ledv verlichting in de bedieningsknop geeft aan welk water u gaat toedienen. Grohe blue chilled of chilled en sparkling zijn de varianten die voor ieder water wils water kan geven. Gekoeld en bruisend water? Gekoeld en plat water? Of ijskoud water? Allemaal mogelijk!

Het gepatenteerde grohe blue waterfilter herbergt een 5 stap filtertechnologie. In 5 stappen wordt uw leidingwater ontdaan van grove vuildeeltjes, chloor, kalk, zware metalen, ongewenste geur en smaakstoffen. Een en ander resulteert in smaakvol en gezond water!

Grohe blue goed voor uw portemonnee

Een simpele rekensom leert dat als u een fervent drinker bent van bronwater, u geld gaat verdienen. De grohe blue is een uitstekende investering die slechts 20% kost van gangbaar bronwater. Een filter is afhankelijk van de hardheid van het water goed voor 600-3000 liter gefilterd water. Zeker in bedrijfssituaties met meerdere werknemers een investering die echt de moeite waard is.

Daarnaast draagt u actief bij aan het milieu. Wist u dat voor het produceren van mineraalwater bijna 7 liter water benodigd is? Daarnaast is de energie van mineraalwater producerende bedrijven gigantisch. Een CO2 uitstoot vergelijkbaar met 600.000 dieselvoertuigen en een schrikbarende  afvalberg van 1,5 miljoen ton plastic per jaar! Daarnaast kent het gebruik van waterkoelers een energieverbruik wat minimaal 60% hoger ligt!

Hoeveel reden heeft u nog nodig om over te stappen naar een grohe blue!

De prijzen van een volledig systeem met chilled en sparkling set met kraan, filters etc komt op € 1603,00. U heeft wel wat ruimte in uw gootsteenkast nodig, maar daar krijgt u dan  ook wel wat voor terug.

In combinatie met een grohe red mono haalt u dus voor een kleine € 3000,00 een volledig watersyteem in huis, maar dan wel een systeem waar u in de jaren geld overgaat houden. Een investering vergelijkbaar met zonnepanelen maar waar de opbrengst direct voelbaar is. Niet alleen in uw portemonnee maar vooral in uw mond. Heerlijk gekoeld, bruisend water of handig kokend water!

Grohe red duo en mono kranen

De serie bevat kranen in twee maten. Dit is de duo en de mono. Indien je voor het duo-model kiest, heb je geen aparte kraan meer nodig. Hij geeft direct kokend water, maar ook warm en koud water. De mono variant levert alleen kokend water. Deze wordt gecombineerd met een gewone keukenmengkraan.

Waarom de Grohe red duo?

Hij is met name geschikt wanneer je meer dan alleen een kraan met warm en koud water wilt. Het is een 2 in 1 systeem waarbij je zowel warm, koud als kokend water uit de kraan kunt halen. Hierbij heb je de keuze uit 4 liter en een boiler van 8 liter. Dit is met name geschikt voor keukens die geen warm wateraansluiting hebben. Of wanneer het wachten op warm water erg lang duurt. Of wanneer je het gemak van een kokend waterkraan wilt en niet allerlei verschillende kranen in je keuken wilt hebben.

Hoe werkt het systeem?

Het systeem houdt drie tot zes liter water (afhankelijk van de grootte van de gekozen boiler) constant aan de kook (100 graden). Hierdoor is het altijd beschikbaar voor gebruik. Bij de ontwikkeling van de is er rekening gehouden met zowel gebruiksgemak als met milieuvriendelijkheid. Het is een innovatieve kraan die alleen het water verhit dat je nodig hebt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een waterkoker. Hierdoor bespaar je water, energie en uiteindelijk kosten. Dit niet alleen bij jouw thuis. Hij kan ook worden geïnstalleerd in bijvoorbeeld een bedrijfskantine.

Filter

Het filtersysteem van is gebaseerd op een natuurlijk systeem. Het water wordt – net zoals in de natuur – in vier verschillende fase gezuiverd. Dit geeft het water een nog betere smaak. Hierdoor worden stoffen die de smaak beïnvloeden, zoals chloor, verwijderd. Daarnaast worden metalen en kleine deeltjes uit het water gefilterd en het kalkfilter wordt verlaagd. Dit komt de levensduur van zowel de kraan als de boiler ten goede. Het bedrijf wil hiermee zo bewust en duurzaam mogelijk te werk gaan. Het bedrijf is heel erg bezig met de ontwikkeling van duurzame systemen. De Grohe red duo is daar één van. Een ander voorbeeld is de Grohe EcoJoy. Een technologie die wordt toegepast in kranen en douches.

Veiligheid door middel van de Grohe ChildLock

Door middel van de zogenoemde ChildLock is het vrijwel onmogelijk om je te branden aan water. Het kokend water komt er namelijk pas uit wanneer de linkergreep wordt uitgetrokken en wordt gedraaid. Dit is een kinderbeveiliging die door een afhankelijk instituut is getest. Dit is met name handig voor kinderen, maar ook voor volwassenen die druk of verstrooid zijn. Je draait niet zomaar de kokend water kraan open. Daarnaast bevat de kraan een speciaal stukje technologie, waardoor deze aan de buitenkant nooit te warm zal zijn. Hierdoor kunnen kinderen zich niet aan het kokend water, maar ook niet aan de kraan branden.

Installatie Grohe red duo

Je hoeft niet de hele keuken te verbouwen om de kraan aan te schaffen. Deze kan gemakkelijk worden geïnstalleerd in zowel nieuwe als bestaande keukens. Wil je de keuken installeren in de bestaande keuken? Dan wordt er gebruik gemaakt van het gat dat er al zit. De boiler zal in een keukenkastje onder de wasbak worden geplaatst. Hiervoor is over het algemeen genoeg ruimte. Voorwaarde is wel dat de plaatsingsplek een koud wateraanvoer, een afvoer en een veiligheidsstopcontact moet hebben. De kraan laten installeren? Hier zijn diverse professionals voor. Hiervoor kun jij je het beste wenden tot het dichtstbijzijnde verkooppunt. Liever de kraan zelf installeren? Op internet zijn er vele aanbieders te vinden die de Grohe Red Duo verkopen. Door het vele aanbod is het prijs verschil tussen de verschillende aanbieders klein. Toch zijn er nog een aantal tientjes te verdienen wanneer je goed zoekt. Let altijd wel even op hoe de service is van de aanbieder!

4 REACTIES

  1. Ik heb via mijn werkgever bij een klant een grohe blue keukenkraan geplaatst. Nu is bij de koeler 1 pennetje afgebroken en grohe kan hier niets mee. Heeft u meschien een oplossing groetjes manuel.

    • Nee deze kraan bestaat nog niet. Maar gaat er waarschijnlijk wel komen! Floww heeft al de 4 in kraan waar naast kokend, warm en koud water ook nog gekoeld (gefilterd ) water komt. Uit betrouwbare bron weten we dat Floww bruisend water gaat toevoegen. Of dat in een 4in1 of 5in1 kraan komt is nog niet bekend. Ik zou ook grohe red en grohe blue in de gaten in houden. Grohe is zeker bezig met deze ontwikkeling maar ook nog niet bekend wanneer leverbaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in