Inventum, veilig en vertrouwd, biedt aantrekkelijk geprijsde inbouwapparaten

0
4367
Inventum

Het oer-Hollandse Inventum bestaat al sinds 1908 als producent van huishoudelijke apparatuur, kachels en boilers. De elektrische deken doet de naam van het bedrijf eer aan, het is een vinding van Inventum. Zeker de oudere consument al het merk bekend zijn onder de slogan “Inventum veilig en vertrouwd”. Tegenwoordig worden de huishoudelijke apparaten van deze fabrikant verkocht via een apart bedrijf. Sinds dit jaar is er een compact assortiment inbouwapparaten aan toegevoegd.

Onder de noemer klein huishoudelijk biedt Inventum een breed assortiment aan producten aan. Of het nu broodbakmachines, friteuses, koffieapparaten of waterkokers zijn, Inventum heeft het in het assortiment. De eenvoudig maar degelijk vormgegeven producten bieden een goede prijs/ kwaliteits verhouding. Men maakt nog steeds degelijke apparaten, alhoewel wij de vormgeving wat gedateerd vinden. Nu zal een gemiddelde consument het niet uitmaken hoe haar broodbakmachine er uit ziet, een beetje een gemiste kans vinden wij wel.

De zekerheden van Inventum bieden ook echt zekerheid

Inventum schermt met het oer-Hollandse imago, en met haar respectabele leeftijd mag dat ook wel. Een beetje chauvinist zou daar trouwens niet vies van moeten zijn. Wat echte zekerheid biedt is de omruilgarantie. In de eerste 2 jaar wordt het apparaat in zijn geheel omgeruild. Een enkele uitzondering daar gelaten. In het 2de tot het 5de jaar betaald u een kleine vergoeding om een defect om te wisselen. Hiermee loopt u relatief weinig risico, aangezien de meeste apparaten dierect na installatie kuren vertonen, of pas na 10 jaar.

Inbouwapparaten van Inventum, goede kwaliteit en fraaie prijzen

De meeste inbouwapparaten zijn echter altijd in beeld. Daar verwacht je dan ook wat meer van. De ovens zijn dan ook de eerste producten die we onder de loep nemen. Het lijkt er op dat Inventum een aantal golden oldies van andere merken nieuw leven heeft ingeblazen. Daar is natuurlijk helemaal niks mee. Een standaard oven met 4 ovenprogramma’s begint op een verkoopprijs van € 259,00. Het “topmodel” oven kent 7 ovenprogramma’s en is voorzien van antivinger coating, zoals we die ook kennen bij meerdere duurdere merken. Vooral de draaideur is een handige aanvulling op dit model. Niet zelden komen we planningen tegen waar een draaideur gewenst is. Deze oven komt op een € 549,00. Het energielabel deelt ons mee dat deze valt onder de A klasse.

Naast de ovens kent Inventum een lijn magnetrons. Nu is de magnetron, terecht, een onderbelicht onderdeel bij bijna alle inbouw apparaten merken. Alleen de duurste inbouwmagnetron is te combineren met een zwarte oven. Hier had het merk wellicht beter een combi magnetron kunnen aanbieden en dan 1 die in wel in lijn is met de oven. Gelukkig kunt u een vrijstaande magnetron voor een luttele € 69,00 ook bij Inventum betrekken.

Gaskookplaten, inductiekookplaten en keramische kookplaten

Een simpele inductiekookplaat met een afmeting van 60 cm breed begint bij Inventum al op € 349,00. Voor slechts € 30,00 meer heeft u een kookplaat met een timer functie op elke zone. Het koken op inductie maakt een grote vlucht. Niet voor niets koken de “sterren” koks steeds meer op inductie. De grootste inductie kookplaat van Inventum bedraagt 90 cm. De specs zijn indrukwekkend. 5 zones welke elk apart bedienbaar zijn en voorzien van een boostfunctie. De midden zone kent een niet misselijk vermogen van 3,5KW, dat heb ik bij duurdere merken wel eens aanzienlijk minder gezien. Voor een € 699,00 heeft u de topper al in huis. Voor iets meer dan de helft (399,00) koopt u de grootste gaskookplaat van 90 cm. De wokbrander van 3,5 KW bevindt zich aan de linkerzijde van de kookplaat, wat een must is met een wokbrander. Het design en de uitvoering doet weer denken aan gaskookplaten uit recente collecties van verschillende merken. Voor € 199,00 koopt u de meest eenvoudige gaskookplaat.

Keramische kookplaten zijn vooroorlogs en zouden eigenlijk niet meer aangeboden moeten worden. De fabrikant heeft hier terecht weinig in te bieden, kunnen ze dan ook wel weglaten, wat ons betreft.

Afzuigkappen, vaatwasmachines en koelkasten

Wederom een beperkt aanbod in de groep vaatwassers, en dat is prima. Een gemiddelde consument zit helemaal niet te wachten op een overload aan functies, die ze toch niet gebruiken. Gewoon simpel en doeltreffend de vaatwasser van Inventum. Ook hier weer veel gelijkenis met vaatwassers uit de oude doos. Prima dus, goede bewezen kwaliteit voor een redelijk prijsje. Alhoewel het duurste model wel onder de € 500,00 had mogen kosten. De 9 programma’s zijn er eigenlijk al weer 4 teveel. Energielabel is met A++ in orde.

Het aanbod afzuigkappen is ook beperkt, maar misschien iets te beperkt. De tuttige schouwmodellen mogen met de keramische kookplaten en inbouwmagnetrons afgevoerd worden. Een eenvoudige stijlvolle eilandafzuigkap in een prijsklasse van € 500,00 was een welkome oplossing geweest. Een standaard blokmodel afzuigkap voor € 299,00 is prima geprijsd.

In de relevante nismaten heeft de fabrikant een koelkast en vriezer in het assortiment. Een koelkast van 178 cm ontbreekt daar misschien nog aan. Energielabels van A+ en A++ bieden bij alle modellen wat extra energiebewustzijn opties. Voor de prijs hoeft u het niet te laten. Wij hopen dat de koelkasten niet te luidruchtig zijn, maar dat lijkt in orde.

Conclusie over inbouwapparaten

Inventum biedt voor een betrouwbaar merk in een prijssegment een leuk assortiment aan inbouw apparaten. Voor de prijs en kwaliteit hoeft u het niet te laten. De omruilgarantie vinden wij echt een hele sterke! Het assortiment heeft nog wat aandacht nodig, maar zou me niet weerhouden om voor een leuk bedrag mijn keuken uit te rusten met Inventum apparatuur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in