De maatwerk keuken; uw keuken wensen op maat gemaakt

0
2214
maatwerk keuken

De ultieme mogelijkheid om al uw wensen en eisen te verpakken in een keuken welke geheel op maat wordt gemaakt. Nu klinkt dat aanlokkelijk en de maatwerk keuken biedt vele voordelen. Ondanks dat zijn er ook enkele substantiële nadelen die u zeker moeten laten mee wegen.

U gaat een nieuwe keuken kopen en komt al snel in een wirwar van keukenmerken terecht.  De zoektocht begint met een gewenste keukenstijl. Zoekt u een landelijke keuken of toch meer een moderne design keuken. Steeds vaker weten keukenkopers heel goed wat ze willen zonder dat dit onder een specifieke stijl of merk terug te vinden is. De uitgangspunten worden dan vaak bepaald door gewenste materialen of opgedane inspiratie op websites zoals Pinterest. Heeft u een budget vanaf plm 15000,00 dan behoort een keuken op maat gemaakt al tot de mogelijkheden.

De voordelen van een maatwerk keuken

  1. U heeft een optimale vrijheid en wordt niet belemmerd door vaste stramien maten. Een keukenkast van 58 cm is geen enkel probleem.
  2. Het voorkomen van onooglijke grote passtukken  en fraaie verdelingen passend bij de architectuur van uw woning behoren tot de mogelijkheden. Dit biedt ongekende mogelijkheden voor een uniek keukenontwerp.
  3. Een maatwerk keuken biedt de mogelijkheid gebruik te maken van alle mogelijke materialen. Vaak zien we  vooral de variatie in houten keukens en lak keukens. Eiken houten keukens welke op alle mogelijke manieren worden behandeld geven al gauw een persoonlijk karakter.
  4. U kunt alles in een hand houden. Niet zelden worden niet alleen keukens maar ook kasten en meubelen meegenomen. Hierdoor verzekert u zich van een duidelijke lijn die kenmerkend is in uw hele woning. Uiteraard zal de prijs er ook naar zijn.
  5. U creëert een uniek product, een keuken op maat gemaakt voor u. Een unicaat, nooit hetzelfde als de buren, vrienden of kennissen.

Vrijheid maatwerk keuken

De enorme vrijheid  van de maatwerk keuken heeft echter een aantal keerzijden waar u rekening moet houden. Het aantal keuzes in het aankoop proces is enorm. Hoe meer mogelijkheden u heeft hoe moeilijker het vaak is om tot een keuze te komen. Keuzestress is in keukenwereld geen onbekend fenomeen!

Vaak worden maatwerk keukens gemaakt door interieurbouwers. Niks mis mee, maar wat als deze bouwer onverhoopt failliet gaat. Niet zelden gaan consumenten met grote aanbetalingen de boot in. Idealiter bent u geen aanbetaling verschuldigd maar daar zult u niet altijd de handen voor op elkaar krijgen.

Houdt er rekening mee dat een maatwerk keuken niet altijd even goed te servicen is. Vooral met bijzondere keukenfronten zullen latere aanvullingen tot problemen kunnen leiden.

Maatwerk keuken op maat

Mocht u overwegen om een keuken op maat te laten ontwerpen door een interieurarchitect houdt dan rekening met bijkomende kosten en een mogelijke tunnelvisie van een interieurarchitect. Niet zelden heeft deze een hele eigen stijl ontwikkeld en zal u ook in die richting worden gemanoeuvreerd. Prima als het een stijl is die u past, maar vervelender als interieurarchitect alleen bezig is zijn provisie bij de interieurbouwer veilig te stellen. U betaalt dan niet alleen voor het ontwerp maar ook extra voor keuken en u krijgt misschien wel niet eens de keuken die u had gewild.

Prijs maatwerk keuken

De prijs van een maatwerk keuken hoeft niet veel duurder te zijn dan een confectiekeuken. Vooral voor de “marketing” keukenmerken zult u wat meer betalen voor de naam. U bent daarentegen wel verzekerd van een product wat ook 10 jaar na dato nog te servicen is.

Een keuken op maat kan, maar realiseert u zich dat de intensiviteit van een aankoop proces vele malen hoger is. Succes!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in