Met een robuust Etna fornuis kun je bakken, koken en warm houden tegelijk. De kookzones zijn op een slimme manier ingedeeld, zodat je genoeg ruimte hebt om pannen op te stellen. Daarnaast heb je met de oven ook alle ruimte. Hiermee heb je alle mogelijkheden op het gebied van koken. Wanneer je opzoek bent naar een passend fornuis, weet je zeker dat je bij Etna genoeg keuze hebt. Een ruim aanbod uit gunstig geprijsd, stijlvol en functioneel.

Het bedrijf Etna

Etna is van oorsprong een echt Nederlands merk, welke al 160 jaar bestaat. Sinds die tijd leveren ze keukenapparatuur. Denk aan magnetrons, kookplaten en fornuizen. Deze laatste categorie is een van de oudste producten van Etna. Hier is het allemaal mee begonnen. Het merk zelf bestaat nog wel, evenals de fornuizen, maar inmiddels behoort Etna – samen met Pelgrim en ATAG – tot ATAG Nederland B.V. De samenwerking is terug te zien in de huidige stijl van de fornuizen. Afgezien van dat opereren de merken nog redelijk zelfstandig.

De fornuizen van Etna

De fornuizen van Etna kunnen worden verdeeld in twee categorieën, namelijk inbouw fornuizen en vrijstaande fornuizen. Met betrekking tot de laatste categorie heb je de keuze uit omstreeks vier modellen. Bij de inbouwfornuizen heb je meer keuze. Deze ligt rond de tien. Maar, er kan gesteld worden dat geen één Etna fornuis hetzelfde is. Het bedrijf richt zich juist op twee markten. De eerste is de consumentenmarkt. Deze consumenten willen een vrijstaand fornuis. De andere markt zijn de consumenten die liever niet te veel willen betalen, maar toch een opvallend fornuis willen.

Prijzen Etna fornuis

Opmerkelijk is dat in beide categorieën relatief goedkoop zijn. Qua prijzen zijn de fornuizen te vergelijken met merken als Smeg, Siemens en Bestron. Het goedkoopste vrijstaande fornuis van Etna ligt rond de 360 euro. Voor een luxer fornuis betaal je maximaal 1500 euro. De prijs is natuurlijk ook afhankelijk van de eisen die je stelt aan een fornuis.

Ontwerp van de fornuizen

In de serie van gasfornuizen van Etna zal je zien dat ze wel iets afwijken van bijvoorbeeld een AGA of Boretti fornuis. De fornuizen hebben een robuust uiterlijk en staan onder andere op pootjes, waardoor ze toch een soort eigen karakteristiek hebben. Over de indeling van de kookzones is goed nagedacht. De indeling maakt het mogelijk om de pannen goed op te stellen. Bovendien heb je veel mogelijkheden; koken, warm houden en bakken. De modellen zijn onder andere verkrijgbaar in standaard afmetingen van 60 centimeter breed. Er zijn ook enkele modellen die 50 centimeter breed zijn. Deze zijn heel geschikt voor de iets kleinere keukens.

De rustique lijn

De Rustique lijn biedt een bijzondere collectie aan keukenapparatuur. Deze lijn is geïntroduceerd tijdens het 150jarig jubileum van het merk. De lijn heeft een specifieke uitstraling, welke zowel in een moderne als klassieke keuken tot zijn recht komt. De Rustique lijn is uitgevoerd in antraciet en voorzien van chroom of messing accenten. Een bijzondere collectie, welke onder andere twee vrijstaande modellen bevat. Deze zijn 90 centimeter breed. Ook een multifunctionele inbouw oven en schouw afzuigkap hoort bij de collectie. Verder is er een fornuis dat af is gewerkt met bedieningsknoppen en greep van messing. De zwarte poten zijn verstelbaar. Ze hebben vijf of zes branders en gietijzeren pannendragers. Dit is inclusief een krachtige wokbrander. De gasoven is multifunctioneel. Deze heeft een inhoud van 78 of 103 liter. De prijzen variëren van 1750 tot 1950 euro.

Ervaringen Etna fornuis

Etna heeft – op het gebied van fornuizen – in ieder geval een uitgebreid assortiment. Algeheel kan gesteld worden dat Etna aardig goed staat aangeschreven. De kwaliteit-prijsverhouding is prima. Er kan uiteraard niet uitgesloten worden dat niet alle berichten even positief zijn. Echter is het lastig om hier een goed oordeel over te geven. Het is aan te raden om – wanneer een gasfornuis je aanspreekt – specifiek opzoek te gaan naar reviews van dit gasfornuis. Dan kan je een betere indruk krijgen van een bepaald product. Voordeel is dat Etna vijf jaar garantie geeft op producten.

Heb je zelf ervaringen met een Etna fornuis? Deel deze dan met de andere lezers door een reactie te plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in