Moderne keuken verkozen tot meest favoriete keukenstijl

0
1270
Moderne keuken

In de maanden januari en februari vroegen we u welke keukenstijl uw voorkeur geniet. Daarbij kon u kiezen tussen een moderne keuken, designer keuken, landelijke keuken, nostalgische keuken en klassiek moderne keuken. Met 52% van de stemmen kwam de moderne keukenstijl als grote winnaar uit de bus. Laten we de verschillende stijlen eens op een rijtje zetten en kijken hoe de winnaar zijn concurrenten aftroeft.

keukenstijl

Moderne keukenstijl

De moderne keuken kenmerkt zich door strakke lijnen en effen oppervlakten. De kleuren zijn vaak neutraal zwart of wit, of juist met één of meerdere vlakken in een heldere felle kleur, eventueel in hoogglans. Het geheel wordt afgewerkt met modern-ogende materialen als RVS, chroom, metaal en glas.

Landelijke keuken

De landelijke keuken staat met 21% op de tweede plek in onze poll. Het is vaak een knusse, gezellige plek om met de familie of met vrienden rond de tafel te zitten. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, natuursteen en keramiek, wat de keuken een warme uitstraling geeft.

Designer keuken

De designer keuken heeft een aantal eigenschappen gemeen met de moderne keuken. Het verschil zit hem erin dat deze keuken een stapje verder gaat. Het ontwerp is nog steeds strak, maar met unieke elementen. Het bijzondere ontwerp, in combinatie met het gebruik van luxe hoogwaardige materialen zet deze keukens in een hoger prijssegment. Bovendien moet het maar net bij u en uw huis passen om een echt uitdagend keukenontwerp te omarmen. Toch staat deze stijl op de derde plaats met 17% van de stemmen.

Nostalgische keuken

De nostalgische keuken is de ultieme tegenpool van de moderne keuken, en is dan ook met slechts 3% van de stemmen onderaan de poll geëindigd. Net als bij de landelijke keuken, wordt er veel gebruik gemaakt van hout. Verder zijn er ook veel versiersels en tierlantijntjes te vinden. Gefreesde keukenkastdeurtjes zijn kenmerkend, en misschien zijn sommige kastjes zelfs met knusse gordijntjes afgewerkt.

Klassiek moderne keuken

Deze klassieke keuken zou een mooie middenweg tussen modern en nostalgisch kunnen zijn. Toch scoorde ook deze vrij laag, met 7 % van de stemmen, en staat deze dus op de op-één-na-laatste plek. Klassieke houten kastdeuren in een moderne kleurstelling, of strakke lijnen met toch hier en daar een decoratief element. Zo wordt het beste uit twee werelden verenigd tot een geheel eigen stijl.

De moderne keuken als modebeeld

Zoals u uit de resultaten kunt aflezen, steekt de moderne keuken echt met kop en schouders boven de andere stijlen uit. Wat maakt deze keukenstijl nu zoveel populairder?

Uiteraard is stijl een kwestie van smaak. Maar deze smaak is ook veranderlijk naar gelang de tijd waarin we leven en de mode van het moment. Zo zien we inderdaad veel stijlelementen om ons heen, die ook in de moderne keuken verwerkt zijn. Let maar eens op de strakke lijnen van het productontwerp van al onze huidige apparatuur, of op de color-blocking trend in de damesmode.

De praktische keuken

Waar de visuele elementen een kwestie van smaak zijn, biedt deze populaire keukenstijl ook praktische voordelen welke verklaren waarom de stijl zo goed bij onze moderne wereld past.

Strakke oppervlakten van effen materialen zijn gemakkelijk schoon te maken. In de huidige wereld vliegt het leven al zo snel voorbij, schoonmaken is geen klus waar we uitgebreid de tijd voor willen nemen. Verder is de indeling van de moderne keuken vaak zeer efficiënt. Alle kasten en apparatuur zijn goed te bereiken. Ook dit geeft weer een besparing van kostbare tijd en moeite. Bovendien gaan de duurzame materialen over het algemeen langer mee dan bijvoorbeeld (geverfd) hout. Dit zorgt ervoor dat de deze keuken een goede investering is. Eenmaal geïnstalleerd, gaat hij een leven lang mee. Misschien wilt u hooguit van tijd tot tijd de apparatuur updaten, aangezien moderne keukens zich perfect lenen voor de nieuwste technologische snufjes.

Welke keuken ook uw voorkeur geniet, bij het uitkiezen van een nieuwe keuken is het altijd aan te raden open te staan voor verschillende stijlen. Vergelijk ze uitvoerig en bekijk verschillende showroomkeukens. Wie weet welke stijl u ineens het fijnste ‘thuiskom-gevoel’ geeft!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in